PANIKA U KIJEVU! OLENA ZELENSKA ZAVAPILA U INTERVJUU ZA BBC: "Ukrajinci su u SMRTNOJ OPASNOSTI! Bez zapadne pomoći ostavljeni smo na cedilu!"

Autor:

Svet

09.12.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsednika, izjavila je u intervjuu za BBC da su Ukrajinci u “smrtnoj opasnosti” ako zapadne zemlje ne nastave sa finansijskom podrškom. Ona je upozorila da bi, ako se svet umori od pružanja pomoći, Ukrajinci mogli biti ostavljeni na cedilu.

PANIKA U KIJEVU! OLENA ZELENSKA ZAVAPILA U INTERVJUU ZA BBC: "Ukrajinci su u SMRTNOJ OPASNOSTI! Bez zapadne pomoći ostavljeni smo na cedilu!"

Foto: Tanjug/AP

Ova izjava dolazi nakon što su republikanski senatori u SAD blokirali ključni zakon o pomoći koji bi obezbedio više od 60 milijardi dolara podrške.

U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan u nedelju, Zelenska je naglasila da usporavanje pomoći predstavlja „smrtnu opasnost“ za Ukrajinu. Izrazila je bol kada vidi da entuzijazam za pružanje pomoći možda bledi, ističući da je to pitanje života i smrti za njen narod.

Velika Britanija je takođe pozvala političare u Vašingtonu da se dogovore oko Ukrajine. Dejvid Kameron, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, tokom posete Vašingtonu ranije ove nedelje, pozvao je SAD da ne daju Putinu “božićni poklon” blokiranjem milijardi dolara finansijske podrške potrebne za nastavak rata protiv ruskih snaga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading