PAKAO! AVDIJEVKA POD STALNOM VATROM: RusI napreduju po bokovima, pokušavaju da preseku UKRAJINSKE LINIJE SNABDEVANJA

Autor:

Svet

08.12.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska je danas saopštila da su ruske snage izvele vazdušne napade s ciljem preuzimanja kontrole nad istočnom Ukrajinom.

PAKAO! AVDIJEVKA POD STALNOM VATROM: RusI napreduju po bokovima, pokušavaju da preseku UKRAJINSKE LINIJE SNABDEVANJA

Foto: mil.ru

Prema njihovim tvrdnjama, Rusija je pojačala pritisak u pokušaju da okruži grad Avdijevku, koji se nalazi na manje od desetak kilometara od periferije regionalne prestonice Donjecka. Grad je pod stalnom vatrom, a moskovske snage napreduju po bokovima pokušavajući da preseku linije snabdevanja.

Ukrajinski portparol, Oleksandr Štupun, istakao je da su ruske snage aktivno koristile dronove kamikaze i avijaciju, dok je broj borbenih okršaja značajno povećan. Ukrajinski Generalštab je naveo da su ukrajinske snage odbile 15 napada na Avdijevku i obližnja sela, pored 34 napada prijavljena u jutarnjem izveštaju. Takođe, Espreso TV je izvestila da ruske snage vrše pritisak sa severa, ali da nisu prodrle u industrijsko područje van centra grada.

Ruske snage su poslednjih nedelja pojačale pritisak na Avdijevku, pokušavajući da okruže grad i preuzmu kontrolu nad njim. Njihovi napadi su intenzivirani, koristeći različite taktike, uključujući i dronove kamikaze i avijaciju. Ova situacija predstavlja ozbiljan izazov za ukrajinsku vojsku, koja se suočava sa konstantnim napadima i pokušajima okupacije.

Ukrajinska vojska je aktivno reagovala na napade, uspevajući da odbije veliki broj napada na Avdijevku i obližnja sela. Njihov uspeh u odbrani grada od ruskih napada predstavlja važan momenat u ovoj situaciji, dok se sukobi i borbe nastavljaju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading