OVO JE BIO JAK UDARAC ZA PUTINA! Komandant desantnog broda Crnomorske flote POGINUO na Krimu pokušaju DA SPASE BROD od DRONA KAMIKAZE!

Autor:

Svet

23.11.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši vezista Denis Nikitin, koji je komandovao desantnim brodom ruske Crnomorske flote, poginuo je na Krimu u napadu ukrajinskog pomorskog drona kamikaze na bazu flote.

OVO JE BIO JAK UDARAC ZA PUTINA! Komandant desantnog broda Crnomorske flote POGINUO na Krimu pokušaju DA SPASE BROD od DRONA KAMIKAZE!

Foto: Tanjug/AP

Nikitin je poginuo pokušavajući da spase brod pod njegovom komandom kada su ukrajinske snage napale bazu Crnomorske flote u priobalnom selu na Krimu pomorskim dronovima kamikazama. Pokojni vezista je bio komandant desantnog broda Projekat 11770 “Serna”. Denis Nikitin je posthumno odlikovan Ordenom za hrabrost.

 

Kao odgovor na napad, ruske vlasti su označile Ruski dobrovoljački korpus (RDK) kao “teroriste” i podvrgle ukrajinske gradove neobično teškom bombardovanju projektilima. Nakon dva dana borbe, Rusija je tvrdila da je opkolila pobunjenike i ubila više od 70 njih, terajući ostatak natrag u Ukrajinu. Ruska vojska je takođe odgovorila artiljerijskim i vazdušnim napadima. Ruski zvaničnici su osudili napade proruskih ukrajinskih partizana i naredili veliku vojnu odmazdu.

 

Trenutna situacija na Krimu je napeta. Ukrajina je izvela niz napada na Krim, uključujući napade na ruske vojne instalacije. Ukrajinska vojska je čak izvela operaciju iskrcavanja na obalama Krima. Rusija je odgovorila pojačanim bombardovanjem ukrajinskih gradova. Izveštaji sugerišu da je Ukrajina uspela da oslobodi 3.000 kvadratnih kilometara teritorije za samo šest dana. Takođe, postoji izveštaj da je ukrajinski projektil pogodio most Čonhar do Krima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading