VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PRONAŠLA DOKAZE - PUTIN IMA DVOJNIKE! Japanci sproveli istraživanje, rezultati ŠOKANTNI - evo šta se dešava sa predsednikom Rusije!

Autor:

Svet

20.11.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanska istraga sprovedena uz pomoć veštačke inteligencije pokazala je da Vladimir Putin zaista koristi dvojnike čak i na najvažnijim i najmasovnijim događajima.

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PRONAŠLA DOKAZE - PUTIN IMA DVOJNIKE! Japanci sproveli istraživanje, rezultati ŠOKANTNI - evo šta se dešava sa predsednikom Rusije!

Foto: Tanjujg/ap

O tome piše britanski The Sun pozivajući se na istraživanje Instituta za audio pratnju Japana i japanske TV mreže TBS. Eksperti su pomoću veštačke inteligencije uporedili glas šefa Kremlja, njegove crte lica, pokrete na snimcima sa njegovim javnim govorima.

Pokazalo se da, najverovatnije, postoji nekoliko različitih Putina. Tvrdnje da diktator koristi dvojnike nisu nove i Kremlj ih je više puta demantovao.

Mreža tvrdi da je pravi Putin ove godine 9. maja održao Paradu pobede na Crvenom trgu. Istovremeno, tehnologija prepoznavanja lica pokazala je da je Putin, koji je pre deset meseci pregledao Krimski most, samo 53 odsto odgovarao Putinu na Crvenom trgu.

„Stručnjaci za prepoznavanje lica u većini slučajeva to nazivaju "nepodudarnošću", što dovodi do pretpostavke da bi to mogao biti dvojnik“, navodi se u članku.

U okupiranom Mariupolju u martu 2023. na Crvenom trgu se pojavila osoba koja 40 odsto liči na Putina.

Istovremeno, sličnost između Putina na Krimskom mostu i Putina u Mariupolju je samo 18%.

Tako su stručnjaci zaključili da ruski predsednik ima najmanje dva dvojnika.

Analiza glasa je takođe sprovedena u Laboratoriji Japanskog instituta za audio komunikacije, koja blisko sarađuje sa policijom u krivičnim istragama. Ova analiza glasovne biometrije fokusirala se na reč „hvala“ koju je Putin izgovorio u različitim prilikama.

Putin, koji je govorio na majskom forumu Evroazijske ekonomske unije, koji je važio za pravog diktatora, bio je drugačiji od tri druga Putinova govora.

„Pored razlike u izgovoru glasa „s”, primetna je praznina u doslednom izgovoru „pa” i „si”, – kaže se u članku.

Analiza je pokazala da je isti dvojnik korišćen na koncertu vojne podrške u februaru i martu u poseti Mariupolju. Ovo pokazuje da se takt koristi čak i pred hiljadama ljudi - kao na koncertu.

Sprovedena je i analiza prethodnih Putinovih susreta sa kineskim liderom Si Đinpingom i njegovih razgovora sa nepriznatim liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom – tada je bilo 94 odsto slučajnosti da je to isti Putin.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading