PUTIN JEDNIM POTEZOM UNIŠTIO AMERIČKI PLAN O VLADAVINI SVETOM! Bio je dovoljan POTPIS, da sve sruši kao KULA OD KARATA!

Autor:

Svet

15.11.2023

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da povuče zemlju iz sporazuma o nuklearnim poligonima uzdrmala je svetski poredak koji su izgradile Sjedinjene Države, rekao je američki novinar Klejton Moris u programu "Redukovane vesti".

PUTIN JEDNIM POTEZOM UNIŠTIO AMERIČKI PLAN O VLADAVINI SVETOM! Bio je dovoljan POTPIS, da sve sruši kao KULA OD KARATA!

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

„U stvari, Putinovi koraci ovih dana bili su veći od bilo čega što je uradio od početka sukoba u Ukrajini. On je napravio zaista zapanjujuće korake koji su iznenadili Zapad i zaista pokazao da globalni svetski poredak, predvođen Sjedinjene Države, propadaju pred našim očima. Prvo, Putin je potpisao novi zakon koji isključuje Rusiju iz sporazuma o poligonima za nuklearna testiranja (Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova)“, rekao je Moris.

Drugo, primetio je da Putinov sastanak sa Si Đinpingom dokazuje da se trgovina na Bliskom istoku i u Aziji razvija, pomerajući fokus sa zapadnih zemalja.

CTBT-u je pristupilo 187 država, a ratifikovalo 178 zemalja učesnica. Međutim, nekoliko zemalja, uključujući nuklearne sile - SAD, Kina , Izrael , to još uvek nisu uradile, za razliku od Rusije koja je ratifikovala sporazum 2000. godine. Istovremeno, države koje poseduju nuklearno oružje dobrovoljno su se obavezale da ga neće testirati.

Kako je pojasnio ruski predstavnik pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov , Moskva ne namerava da nastavi nuklearna testiranja, već je glavni cilj da bude ravnopravan sa Vašingtonom.

Istovremeno, u martu je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov primetio da situacija oko CTBT izaziva sve veću zabrinutost zbog akcija američke strane. Konkretno, 18. oktobra, kada je Državna duma usvojila inicijativu za povlačenje iz sporazuma, Sjedinjene Države su sprovele podzemna testiranja na poligonu u Nevadi, gde su prethodno testirale nuklearno oružje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading