ODLUKA JE DONETA: Zapad se TRESE, predsednik NEĆE ODSTUPITI! Evo do kada planira da vlada Rusijom!

Autor:

Svet

06.11.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima sledeće godine, što je potez koji će ga zadržati na vlasti najmanje do 2030. godine, pošto ruski predsednik smatra da „treba da vodi Rusiju u ovom periodu, koji je najopasniji u proteklim decenijama”. nekoliko izvora je reklo Rojtersu.

ODLUKA JE DONETA: Zapad se TRESE, predsednik NEĆE ODSTUPITI! Evo do kada planira da vlada Rusijom!

Foto: Tanjug/Ap

Putin, kome je Boris Jeljcin predao predsedničku funkciju poslednjeg dana 1999. godine, već je bio predsednik duže nego bilo koji drugi ruski lider od Josifa Staljina, čak je prevazišao 18-godišnji mandat Leonida Brežnjeva. Putin je 7. oktobra napunio 71 godinu.

Izvori, koji su za Rojters razgovarali pod uslovom anonimnosti zbog osetljivosti politike Kremlja, rekli su da su pripreme za izbore već počele. Za Putina, za koga istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je veoma popularan među Rusima, izbori su formalnost ako će se kandidovati: uz podršku države i državnih medija, ima veoma dobre šanse da pobedi.

„Odluka je doneta. On će se kandidovati“, rekao je jedan od izvora. I drugi izvori su potvrdili informaciju. „Svet u koji gledamo je veoma opasan“, rekao je jedan od izvora.

Putin je nedavno doneo odluku i to saopštenje će uskoro stići. Strani diplomatski izvor, koji je takođe zatražio anonimnost, rekao je da je Putin nedavno doneo odluku i da će to uskoro biti saopšteno. Dok mnoge diplomate, špijuni i strani zvaničnici kažu da očekuju da Putin ostane na vlasti doživotno, do sada nije bilo konkretne potvrde o njegovim planovima da se kandiduje na predsedničkim izborima u martu 2024. godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše. Peskov je u septembru rekao da ako Putin odluči da se kandiduje, onda niko neće moći da se takmiči sa njim. Predsednički izbori u Rusiji neće biti odloženi zbog rata u Ukrajini, već će biti održani na već određeni datum 17. marta 2024. godine, izjavio je ranije ove godine portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vladimir Putin je bio na funkciji predsednika od 2000. do 2008. i od 2012. do danas. Nakon amandmana na Ustav, Vladimiru Putinu će biti legalno dozvoljeno da se ponovo kandiduje za predsednika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading