PUTIN NIJE SMENIO SAMO ŠOJGUA! Spomenuo je Lavrova i još nekoliko imena, OVO su NOVE velike promene u Rusiji!

Autor:

Svet

12.05.2024

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči su uprte ka budućim koracima i uticaju ovih imenovanja na političku situaciju u Rusiji

PUTIN NIJE SMENIO SAMO ŠOJGUA! Spomenuo je Lavrova i još nekoliko imena, OVO su NOVE velike promene u Rusiji!

Foto: Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Andreja Belousova za novog ministra odbrane Rusije, saopštio je Savet Federacije.

Ovo predstavlja deo šireg predloga za imenovanje novih šefova federalnih Ministarstava i resora, čiji su kandidati takođe objavljeni.

Kandidati za ključne pozicije

Pored Belousova, za ostale ključne pozicije su predloženi: Vladimir Kolokoljcev za ministra unutrašnjih poslova, Sergej Lavrov za ministra spoljnih poslova, Sergej Nariškin za direktora Spoljne obaveštajne službe, Konstantin Čujčenko za ministra pravde, i Aleksandar Kurenkov za ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i pomoć u katastrofama.

Andrej Belousov – nova figura na političkoj sceni

Imenovanje Andreja Belousova za mesto ministra odbrane privuklo je pažnju javnosti, s obzirom na to da je reč o bivšem potpredsedniku Vlade Rusije, čija bi uloga na ovoj poziciji predstavljala značajnu promenu na političkoj sceni.

Kontinuitet i nova imena

Ova imenovanja pokazuju kombinaciju kontinuiteta, sa već poznatim imenima poput Sergeja Lavrova, ali i uvođenje novih lica poput Belousova, čime se nagoveštava moguća promena u političkom pejzažu Rusije.

Reakcije na predložene kandidate

Očekuje se da će imenovanja novih ministara izazvati različite reakcije u javnosti i političkim krugovima, dok će konačna potvrda biti sprovedena u Savetu Federacije.

Sve oči su uprte ka budućim koracima i uticaju ovih imenovanja na političku situaciju u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading