"OVO JE POTPUNO IZVRTANJE ISTINE!" Netanjahu najoštrije reagovao na tvrdnje da je Izrael ubio sopstvene civile 7. oktobra

Autor: Tanjug

Svet

19.11.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanjahu se ponovo snažno suprotstavio ideji SAD i drugih zemalja da će palestinska uprava vladati Pojasom Gaze nakon rata Izraela i Hamasa.

"OVO JE POTPUNO IZVRTANJE ISTINE!" Netanjahu najoštrije reagovao na tvrdnje da je Izrael ubio sopstvene civile 7. oktobra

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kritikovao je danas palestinske vlasti zbog toga što su, kako je naveo, optužile Izrael za "masakriranje sopstvenih civila" 7. oktobra, ocenjujući da su takve tvrdnje neprihvatljive.

Netanjahu je, u video izjavi objavljenoj na hebrejskom i engleskom, rekao da su palestinske vlasti u Ramali danas iznele, kako je naveo, krajnje besmislenu tvrdnju optužujući Izrael da je izvršio masakr nad svojim civilima na jugu zemlje 7. oktobra i negirajući da je to izvršio Hamas.

- Ovo je potpuno izvrtanje istine - naveo je Netanjahu, ističući da palestinski predsednik Mahmud Abas, koji je ranije negirao postojanje holokausta, sada poriče da je Hamas počinio masakr.

Netanjahu se ponovo snažno suprotstavio ideji SAD i drugih zemalja da će palestinska uprava vladati Pojasom Gaze nakon rata Izraela i Hamasa, objavio je "Tajms of Izrael".

- Moj cilj je da dan nakon što uništimo Hamas, bilo koja buduća civilna uprava u Gazi ne poriče masakr, ne obrazuje decu da postanu teroristi, ne finansira teroriste i ne kaže deci da je njihov krajnji cilj u životu da vide uništenje i raspad države Izrael - naveo je Netanjahu.

Netanjahu je naglasio da to nije prihvatljivo i ne predstavlja način da se postigne mir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading