IDF OBJAVIO SNIMAK HAMASOVOG TUNELA ISPOD BOLNICE U GAZI: Dugačak je 55 metara, a u njega se ulazi kroz prizemlje Al-Šife (VIDEO)

Autor: Tanjug

Svet

19.11.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske snage su nedeljama tvrdile da Hamas ima komandni i kontrolni centar ispod bolnice Al-Šifa.

IDF OBJAVIO SNIMAK HAMASOVOG TUNELA ISPOD BOLNICE U GAZI: Dugačak je 55 metara, a u njega se ulazi kroz prizemlje Al-Šife (VIDEO)

Foto: Twitter/Israel Defense Forces

Izraelska vojska objavila je danas snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi tunel Hamasa dug 55 metara i na dubini od 10 metara ispod najveće bolnice u Pojasu Gaze, Al-Šifa.

Na snimku se vidi stepenište u prizemlju, među ruševinama u kompleksu bolnice Al-Šifa koje vodi do tunela na čijem kraju se nalaze masivna vrata, objavio je BBC.

"Ovu vrstu vrata teroristička organizacija Hamas koristi da blokira izraelske snage da uđu u podzemne komandne centre Hamasa", navodi se u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

 

 

Izraelske snage su nedeljama tvrdile da Hamas ima komandni i kontrolni centar ispod bolnice Al-Šifa.

SAD su prošle sedmice saopštile da američki obaveštajni podaci sugerišu da Hamas ima mrežu tunela ispod Al-Šife.

Zdravstveni zvaničnici u Gazi saopštili su da su mnogi pacijenti, zdravstveno osoblje i raseljeni danas napustili bolnicu Al Šifa u koju su početkom sedmice ušle izraelske snage.

Palestinski zvaničnici i izraelska vojska objavili su oprečne verzije o tome šta je izazvalo masovni odlazak iz Al Šife, prenosi AP.

 

 

Dok zdravstveni radnici u Gazi tvrde da je IDF naložio evakuaciju u roku od jednog sata, izraelska vojska to demantuje, navodeći da je samo omogućila bezbedan prolaz za one koji žele da se evakuišu.

U bolnici je, prema ranijim informacijama, bilo nekoliko hiljada ljudi, uključujući pacijente u teškom stanju.

Doktor Ahmed Mohalalati objavio je na društvenim mrežama da je u bolnici ostalo oko 120 pacijenata koji nisu u stanju da odu, kao i nekoliko njih na intenzivnoj nezi i nekoliko beba na neonatologiji. 

Prema njegovim rečima, o preostalim pacijentima brinu se on i još pet lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading