"HELIKOPTERI IDF BOMBARDOVALI CIVILE NA FESTIVALU": Palestinci izneli šokantne navode, tvrde da je medijski materijal "fabrikovan" kako bi se opravdao napad na Gazu

Autor: Tanjug

Svet

19.11.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdnja da je helikopter IDF koji je stigao na mesto gde se održavao festival u blizini Reima 7. oktobra možda ubio neke izraelske civile, prvi put je izneta u listu "Haarec".

"HELIKOPTERI IDF BOMBARDOVALI CIVILE NA FESTIVALU": Palestinci izneli šokantne navode, tvrde da je medijski materijal "fabrikovan" kako bi se opravdao napad na Gazu

Foto: Tanjug/AP

Preliminarna istraga izraelske policije otkrila da je Izrael "fabrikovao" medijski materijal kako bi opravdao napad na Gazu, tvrdi se u dokumentu, koji po navodima Izraela, distribuira Palestinska samouprava.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Palestina tvrdi da su izraelski helikopteri bombardovali izraelske civile 7. oktobra tokom muzičkog festivala Supernova, preneo je "Tajms of Izrael".

Saopštenje dovodi u sumnju izraelske izveštaje o zločinima počinjenim tog dana i vizuelni materijal koji dokumentuje razaranja i požare koji su zahvatili oblast u blizini granice sa Gazom i poziva sve medije, zvaničnike UN i lidere zemalja da pregledaju šta objavljuju izraelski mediji.

Tvrdnja da je helikopter IDF koji je stigao na mesto gde se održavao festival u blizini Reima 7. oktobra možda ubio neke izraelske civile, prvi put je izneta u listu "Haarec" juče na osnovu izjave neimenovanog izvora iz izraelske policije i naširoko je propraćena u arapskoj štampi, podeljena na društvenim mrežama i izvučena iz konteksta.

U policijskom saopštenju objavljenom kao odgovor na tvrdnju kaže se da se  njena istraga fokusirala samo i isključivo na policijske aktivnosti, a ne aktivnosti IDF, te stoga nije pružila "bilo kakve naznake o šteti koja je izazvana po civile usled vazdušnih aktivnosti tamo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading