BAJDEN NAZVAO SI ĐINPINGA DIKTATOROM, BLINKENU "POZLILO"! Društvene mreže se usijale zbog izraza lica šefa američke diplomatije! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.11.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamera je zabeležila izraz šefa američke diplomatije Entonija Blinkena, u trenutku kada je predsednik SAD, Džozef Bajden, na konferenciji za novinare, opisao svog kineskog kolegu Si Đinpinga kao diktatora.

BAJDEN NAZVAO SI ĐINPINGA DIKTATOROM, BLINKENU "POZLILO"! Društvene mreže se usijale zbog izraza lica šefa američke diplomatije! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/KimDotcom

Na konferenciji za novinare gde je trebalo da iznese rezultate samita Azijsko-pacifičkog foruma za ekonomsku saradnju (APEC), Bajden je izjavio da i dalje smatra svog kineskog kolegu diktatorom.

 

 

On je diktator u smislu da je to čovek koji vodi državu, komunističku zemlju zasnovanu na obliku vlasti koji je potpuno drugačiji od našeg - rekao je Džo Bajden.

Na osnovu snimka zabeleženog kamerom CNN-a, čini se da je samo pitanje novinara upućeno Bajdenu o tome da li i dalje smatra Si diktatorom izazvalo nelagodu kod američkog državnog sekretara. Izraz lica tokom odgovora predsednika SAD jasno otkriva kako Entoni Blinken doživljava javno iznošenje takvih stavova.

Usledila rekacija Kine

Kina je ocenila da je izjava Bajdena, data juče, neodgovorna politička manipulacija.

- Ova vrsta govora je krajnje pogrešna i predstavlja neodgovornu političku manipulaciju. Kina se tome odlučno protivi - izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning posle samita dvojice lidera u Kaliforniji.

Ona je dodala da „uvek postoje ljudi sa skrivenim motivima koji pokušavaju da poseju razdor i unište odnose Kine i SAD“, ali da im to, kako je rekla, neće uspeti.

Si i Bajden sastali su se na marginama konferencije Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Kaliforniji, a poslednji put su razgovarali u novembru 2022. tokom samita G20 na Baliju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading