NEVREME IZAZVALO OPŠTI HAOS I PANIKU: Građani nikad nisu ovako nešto videli i doživeli

Autor:

Svet

13.11.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Johanesburgu, najvećem gradu Južne Afrike, danas je došlo do neočekivanog i retkog meteorološkog fenomena - padao je grad veličine oraha.

NEVREME IZAZVALO OPŠTI HAOS I PANIKU: Građani nikad nisu ovako nešto videli i doživeli

Foto: Instagram/192_rs

Za većinu stanovnika, ovo je bilo nešto što nisu mogli ni da zamisle, a kamoli da dožive. U zemlji u kojoj se najčešće susreću sa toplim vremenom, sneg je retkost, a grad još veća neverovatnost.

Panika i neverica su zavladale gradom kada se oblak pun leda sručio na Johanesburg. Stanovnici su se brzo sklonili u svoje domove ili u zaštićene objekte, a oni koji su se zatekli na ulici, počeli su da beže tražeći zaklon. Iako grad nije opasan po zdravlje, može da pričini veliku materijalnu štetu, što su osetili oni koji nisu uspeli da zaštite svoja vozila. Šoferšajbne su se razbijale pod udarima leda, a limarija je bila žestoko oštećena.

Čak i najstariji stanovnici Johanesburga, koji su navikli na različite vremenske uslove, tvrde da nikad nisu videli ovakav grad. Uzbuđenje i neverica su se mešali u njihovim reakcijama, a mnogi su se pitali šta je sledeće što će ih iznenaditi u ovom gradu koji je poznat po toplom i suvom vremenu.

Iako je ovaj fenomen retkost u Johanesburgu, on je podsetio na važnost pripremljenosti i brzog reagovanja u slučaju nepredviđenih situacija. Srećom, ovaj grad veličine oraha nije doneo teže posledice po stanovnike, ali je svakako ostavio veliki utisak na njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading