AGONIJA! Ocu je rečeno da mu je u napadu Hamasa ubijena osmogodišnja ćerka, on je tad vrisnuo od sreće! Onda je došlo do preokreta: ŽIVA JE!

Autor:

Svet

06.11.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je Emili Hand, osmogodišnja irsko-izraelska devojčica za koju se verovalo da je ubijena u Kibucu Beeri od strane terorista Hamasa, živa i da je među taocima u Gazi.

AGONIJA! Ocu je rečeno da mu je u napadu Hamasa ubijena osmogodišnja ćerka, on je tad vrisnuo od sreće! Onda je došlo do preokreta: ŽIVA JE!

Foto: Printscreen CNN

Prvo se mislilo da je Emili jedna od najmanje 130 ljudi ubijenih u smrtonosnom masakru u kibucu Beeri, gde je provela noć od 6. do 7. oktobra na spavanju kod svoje drugarice.

Posle toga, njen otac rođen u Irskoj, Tomas Hend, rekao je u emotivnom intervjuu da mu je drago što je čuo da mu je ćerka mrtva, jer se više plašio kako bi se prema njoj ponašali teroristi Hamasa.

 

Njeni roditelji su proveli poslednji mesec u žalosti, ali su danas otkrili da su im izraelske vlasti rekle da je Emili talac Hamasa i da je verovatno negde u Gazi. Njena starija sestra, Natali Hand, rekla je izraelskoj televiziji Channel 12:

 

"Rečeno nam je da je ubijena. Bili smo u žalosti ali su nam 31. oktobra su rekli da je vrlo verovatno da je oteta".

Kada su Natalie pitali da li ima nešto što bi želela da poruči Emili, u slučaju da sluša, rekla je: "Želim da ti kažem da činimo sve da te vratimo kući. Znamo da si talac. Mnogo te volimo i nedostaješ nam".

Prema poslednjim informacijama, irski ministar pravde izjavila je da se ulaže svaki napor da se podrži porodica i pomogne u oslobađanju osmogodišnje irsko-izraelske devojčice.

Gospodin Hand, koji nije Jevrejin i rođen je u primorskom gradu u Republici Irskoj, rekao je u intervjuu za CNN samo nekoliko dana nakon Hamasovog brutalnog napada na Izrael:

 

„[Izraelske vlasti] su rekle: „Pronašli smo Emili . Ona je mrtva", a ja sam samo rekao "Da!" Rekao sam "da" i nasmešio se, jer je za mene to najbolja vest u tim okolnostima.

 

„Ona je bila ili mrtva, ili u Gazi. A ako znate nešto o tome šta rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. Ne bi imali hrane. Ne bi imali vode. Bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj Hristos zna koliko ljudi, i prestrašena svakog minuta, sata, dana. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov", rekao je tada Hand.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading