UDARNO! IZRAELSKA VOJSKA UPALA U POJAS GAZE! Velike borbe počinju: Naš cilj je eliminisati pretnje!

Autor:

Svet

23.10.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U televizijskom obraćanju o poslednjim vojnim operacijama glavni portparol izraelske vojske Daniel Hagari potvrdio je da je došlo do upada u Gazu.

UDARNO! IZRAELSKA VOJSKA UPALA U POJAS GAZE! Velike borbe počinju: Naš cilj je eliminisati pretnje!

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska danas je objavila da su njene kopnene snage tokom noći izvele ograničene upade u Pojas Gaze. Oni takođe dodaju da vazdušne snage napadaju tačke gde se palestinski militantni okupljaju u očekivanju invazije.

Palestinska grupa Hamas juče je objavila da su se njeni borci sukobili s oklopnim snagama koje su se infiltrirale u južni deo Gaze. Oni tvrde da su uništili deo izraelske vojne opreme. Izrael nije govorio o gubicima.

U televizijskom obraćanju o poslednjim vojnim operacijama glavni portparol izraelske vojske Daniel Hagari potvrdio je da je došlo do upada u Gazu.

- Tokom noći bilo je upada tenkova i pešadije - a njihov cilj je "likvidacija ekipe terorista koji se pripremaju za našu iduću fazu u ratu - rekao je Hagari, govoreći o operacijama "duboko" u Gazi. 

Foto: shutterstock

 

- Tim upadima se u obaveštajnom smislu locira i traži sve što nam može pomoći u pronalasku talaca - dodao je.

Hagari tvrdi da se takvim operacijama lociraju mesta okupljanja terorista.

- Naš cilj je eliminisati takve pretnje - poručio je. 

Hagari je naglasio da se vojna pripremljenost izraelskih snaga poboljšava i osnažuje.

Al-Kasam brigade, oružano krilo Hamasa, saopštile su da su se njihovi vojnici u nedelju na jugu Pojasa Gaze sukobili sa oklopnim snagama, tvrdeći da su uništena dva buldožera i tenk pre nego što su napadači bili primorani da se povuku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading