"TATA, DOBRO SAM, NE BRINI!" Najstrašniji i najpotresniji snimak iz Gaze: Dete u ranama teši oca: "Budi jak..." (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Autor:

Svet

13.10.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sedam dana traju sukobi između Izraela i Hamasa. Do sada je potvrđeno više od 2.400 mrtvih, dok je preko 8.300 osoba povređeno.

"TATA, DOBRO SAM, NE BRINI!" Najstrašniji i najpotresniji snimak iz Gaze: Dete u ranama teši oca: "Budi jak..." (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Foto: Tanjug/AP, printscreen/www.instagram.com/aljazeeraenglish/

Izraelska vojska (IDF) je saopštila da je tokom noći izvela vazdušne napade "na oko 750 ciljeva koji pripadaju Hamasu i drugim terorističkim grupama u Pojasu Gaze". Među metama je bilo 12 višespratnih tornjeva, za koje IDF kaže da su imovina Hamasa, prenosi "Tajms of Izrael".

Mnogo je poginule i povređene dece, a jedan snimak posebno je potresao ceo svet. Na njemu sin, u ranama i zavojima, teši oca koji je u suzama pored njega na bolničkim nosilima.

- Ne brini, tata! Ja sam okej. Budi jak, tata - govori glas deteta dok ga otac mazi i ljubi.

Snimak možete pogledati OVDE, ali upozoravamo da je snimak VEOMA UZNEMIRUJUĆ.

Gađan je i vojni komandni centar u gradu Gaza, navodi IDF. Drugi ciljevi su tuneli, vojni kompleksi, kuće viših članova Hamasa koje se koriste kao komandni centri, skladišta oružja i centri za komunikaciju. Izrael je pokrenuo vazdušne udare na Pojas Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra počela masovni raketni napad na Izrael, a potom su njeni pripadnici upali na jug Izraela.

Izraelske odbrambene snage (IDF) upozorile su danas civile u gradu Gaza da se evakuišu iz svojih domova, poručivši im da se distanciraju od palestinske militantne grupe Hamas i ne dozvole da postanu živi štit.

- IDF poziva na evakuaciju svih civila grada Gaze iz njihovih domova na jug radi njihove sigurnosti i zaštite i da se presele u područje južno od Vadi Gaze - navodi se u saopštenju, prenosi "Tajms of Izrael".

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading