ELITNA IZRAELSKA JEDINICA U AKCIJI: Objavljen snimak komandosa koji oslobađaju vojnu bazu od Hamasa (VIDEO)

Autor:

Svet

12.10.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska je brzo reagovala kako bi oslobodila preživele izraelske vojnike koji su se sklonili u bunkere.

ELITNA IZRAELSKA JEDINICA U AKCIJI: Objavljen snimak komandosa koji oslobađaju vojnu bazu od Hamasa (VIDEO)

Foto: Twitter

Izraelske odbrambene snage (IDF) su objavile snimak impresivne akcije u kojoj su pripadnici elitne jedinice komandosa, poznate kao Šajetet 13, ponovo preuzeli vojni objekat na granici sa Gazom koji su Hamasovci zauzeli u subotu.

Na video snimku se vidi kako vojnici hrabro i odlučno vode borbu protiv pripadnika Hamasa unutar baze, eliminišući pretnju i hapseći preostale.

U jednom trenutku, čuje se oficir koji doziva:

- Šajetet, Šajetet, ostanite u bunkeru, dolazimo!

 

 

Vojska je brzo reagovala kako bi oslobodila preživele izraelske vojnike koji su se sklonili u bunkere tokom napada Hamasa, navodi Kurir.

Izraelska vojska je saopštila da su pripadnici Šajeteta dejstvovali na jugu zemlje, gde su bili hitno raspoređeni nakon munjevite invazije Hamasa. Prema izveštajima, pripadnici Šajteteta su neutralisali preko 60 palestinskih militanata na graničnom prelazu Sufa, kao i u kibucima Beri, Kfar Aza, Sad, Mefalsim i Nir Oz.

U zvaničnom saopštenju izraelske vojske se takođe navodi da je uhapšeno 26 terorista, uključujući visokog člana Hamasove "mornarice", dok je spašeno 250 talaca. Ova akcija demonstrira odlučnost Izraelskih odbrambenih snaga u zaštiti svog teritorijalnog integriteta i sigurnosti građana u ovoj izazovnoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading