"PUSTIO JE DETE U STAN, MISLIO JE DA JE NJEGOVA UNUKA DARIJA": Ovako se branio osumnjičeni za otmicu devojčice

Autor:

Svet

13.05.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je uhapšen i izveden sa lisicama na rukama, a policija je nastavila istragu kako bi utvrdila kako je devojčica završila u njegovom stanu.

"PUSTIO JE DETE U STAN, MISLIO JE DA JE NJEGOVA UNUKA DARIJA": Ovako se branio osumnjičeni za otmicu devojčice

Foto: Tanjug/AP, DRUŠTVENE MREŽE

Devojčica Helin, koja ima sirijske korene, postala je subjekt intenzivne medijske pažnje nakon što je oteta u Kelnu. Osumnjičeni za ovaj zločin je 70-godišnji Domeniko, koji je izneo svoju verziju događaja za nemačke medije.

Devojčica je bila u poseti baki u Kelnu kada je otišla sa tetkama u park kako bi uživale u pikniku na travi. U gužvi u parku, tetka je izgubila Helin iz vida, nakon čega je odmah obaveštena policija koja je pokrenula potragu za njom.

- Pregledom deteta ustanovljeno je da nema fizičke povrede - saopšteno je.

Policija je pronašla Helin u stanu Domenika, koji živi u blizini parka i tetkinih. Nakon pregleda, utvrđeno je da devojčica nije povređena. Osumnjičeni je uhapšen i izveden sa lisicama na rukama, a policija je nastavila istragu kako bi utvrdila kako je devojčica završila u njegovom stanu.

Sin osumnjičenog je izneo svoju verziju događaja, tvrdeći da Domeniko nije imao nameru da kidnapuje dete. Navodno, devojčica je došla do njegovih vrata nakon što je lutala ulicama i parkom, a Domeniko je pomislio da je to njegova unuka Darija, koja ima sličnu kosu kao Helin.

- Nakon što je lutala ulicama i parkom, devojčica mu je pokucala na vrata. Dominiko, koji je inače invalid, pomislio je da je to njegova unuka Darija. Mislio je da se unuka izgubila i da je došla kod njega. Darija će ove godine da napuni tri godine i isto kao Helin ima crnu loknastu kosu - rekao je njihov advokat.

Nakon incidenta, Domeniko je pušten iz zatvora, dok porodica male Helin izražava zahvalnost policiji i ljudima koji su učestvovali u potrazi za njihovom ćerkom.

- Pozvao me je brat i rekao mi je da je tata uhapšen u stanu zbog otmice deteta. Bio sam šokiran - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading