NEMOJTE DA SE EVAKUIŠETE! Hamas poslao poruku Palestincima u Gazi: Izrael vodi psihološki rat!

Autor:

Svet

13.10.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palestinska militantna grupa Hamas pozvala je danas Palestince koji žive u Pojasu Gaze da ne napuštaju svoje domove, uprkos pozivu izraelske vojske da se celokupno stanovništvo severa te oblasti u roku od 24 sata evakuiše na jug.

NEMOJTE DA SE EVAKUIŠETE! Hamas poslao poruku Palestincima u Gazi: Izrael vodi psihološki rat!

Foto: www.profimedia.rs

Hamas je optužio Izrael da vodi "psihološki rat" slanjem poruka u kojima palestinskim civilima i zaposlenima u međunarodnim organizacijama kaže da treba da se evakuišu na jug, prenosi CNN.

- Okupator pokušava da širi i kruži lažnu propagandu na različite načine, sa ciljem da stvori konfuziju među građanima i potkopa stabilnost našeg unutrašnjeg fronta - navodi se u saopštenju Hamasa.

Iz Hamasa dodaju da su zaposleni u međunarodnim organizacijama ostali na svojim radnim mestima i da se nisu evakuisali.

Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA) saopštila je ranije danas da je premestila svoj operativni centar i osoblje na jug Gaze, nakon što je izraelska vojska saopštila da celokupno stanovništvo severa Pojasa Gaze - oko 1,1 milion ljudi - treba da se preseli u južni deo te oblasti u roku od 24 sata.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading