"TATA JE SAMO IZUSTIO DA JE OSTAO BEZ RUKE, MAMA JE UMRLA NA MENI"! Tinejdžeru Hamas ubio roditelje i zapalio kuću! "MOLIO SAM SE BOGU, NIJE MI BILO BITNO KOJEM I ČIJEM..."!

Autor:

Svet

11.10.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su Hamasovi militanti upali u kibuc na jugu Izraela prošle subote, 16-godišnji Rotem Matijas pomogao je svojim roditeljima da zabarikadiraju vrata svoje kuće onim što su mogli da nađu, dušecima i stolovima. Međutim, to nije bilo dovoljno.

"TATA JE SAMO IZUSTIO DA JE OSTAO BEZ RUKE, MAMA JE UMRLA NA MENI"! Tinejdžeru Hamas ubio roditelje i zapalio kuću! "MOLIO SAM SE BOGU, NIJE MI BILO BITNO KOJEM I ČIJEM..."!

Foto: ABC News

Militanti Hamasa su otvorili vatru na njihovu kuću, pucajući kroz prozore.

Matijasovi roditelji Šlomi i Debora, ubijeni su pred njegovim očima.

- Teroristi su otvorili vrata - prisetio se Matijas, izraelsko-američki državljanin, tokom intervjua za ABC njuz koji je danas emitovan na Dobro jutro Ameriko. - Bacili su granatu ili nešto što je eksplodiralo. Poslednje što je moj tata rekao je da je izgubio ruku, a onda je moja mama umrla na meni.

Matijasovi roditelji su među više od 1.200 ubijenih otkako je Hamas pokrenuo upad na Izrael vazdušnim, kopnenim i morskim putem tokom vikenda.

Militanti su mu zapalili kuću

Izraelske odbrambene snage su od tada proglasile "ratnu uzbunu" i pokrenule uzvratne vazdušne napade na pojas Gaze. Matijas je morao mirno da leži dok se satima skrivao ispod krvave odeće kada su militanti Hamasa posmatrali njegovu kuću i kasnije se vratili u potragu za preživelima.

Republika

Foto: ABC News

Šlomi i Debora Matijas

 

Uspeo je da pošalje kratku SMS poruku članovima šire porodice u kojoj je napisao:

- "Roditelji su mrtvi. Žao mi je". Jednostavno sam prestao da dišem. Nisam se pomerio. Bio sam prestravljen. Nisam pravio buku. I molio sam se bilo kom bogu - nije me bilo briga koji je bog - ja sam se samo molio bogu da me ne nađu - istakao je on.

Militanti su potom zapalili Matijasovu kuću i druge kuće u kibucu, prisiljavajući Matijasa da pobegne. Na kraju su ga pronašle i spasile izraelske snage. ABC Njuz je jutros razgovarao sa Matijasom u bolnici u južnom izraelskom gradu Beer Ševa.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading