SVE OČI UPRTE U OVU ŽENU! DA LI ONA ZNA GDE SE PRIGOŽIN KRIJE? Pojavila se na sahrani, nove teorije zavere se šire: Živ je, zdrav i slobodan! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.08.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se spekuliše i razmatraju različite teorije, definitivna istina o Prigožinovoj smrti i sahrani ostaje nejasna i može biti predmet daljih istraživanja i analiza.

SVE OČI UPRTE U OVU ŽENU! DA LI ONA ZNA GDE SE PRIGOŽIN KRIJE? Pojavila se na sahrani, nove teorije zavere se šire: Živ je, zdrav i slobodan! (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram

Posmrtni ostaci Jevgenija Prigožina, vođe ruske privatne vojne kompanije "Vagner", položeni su na grob u utorak, a sahrana je obavljena daleko od očiju javnosti.

 

Iako je zvanično saopšteno da je Prigožin poginuo u nesreći, teoretičari zavere spekulišu da možda nije bio u avionu i da su pogreb i izjave deo prevara.

 

Britanski tabloid Dejli mejl je izvestio da je žena koja je viđena na sahrani navodno bila supruga Prigožinova dvojnika, a ne Prigožinova supruga. Postoje tvrdnje da je supruga stvarnog Jevgenija Prigožina, Ljubova Prigožina, viđena na sahrani. Međutim, ruski mediji su izneli tvrdnje da je žena koja je viđena zapravo Irina Krasavina, supruga glavnog dvojnika Jevgenija Prigožina, Leonida Krasavina.

 

Na sahrani nije prikazano telo, a oko groblja je postavljena straža kako bi sprečila prilazak grobu. Međutim, teorije zavere su se rasplamsale zbog nedostatka detalja i različitih izveštaja. Takođe je primećeno da su Prigožinovi dvojnici korišćeni u prošlosti, pa su sumnje dodatno podstaknute.

 

Iako se spekuliše i razmatraju različite teorije, definitivna istina o Prigožinovoj smrti i sahrani ostaje nejasna i može biti predmet daljih istraživanja i analiza.

Kremlj je oštro demantovao bilo kakvu umešanost u nesreću u kojoj je, prema zvaničnim podacima, poginulo deset ljudi. Među mrtvima su Prigožin, dva glavna poručnika Vagner grupe i četiri telohranitelja.

- Prigožin je "živ, zdrav i slobodan" u neimenovanoj zemlji - tvrdi politički analitičar dr Valerij Solovej, bivši profesor na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose, školi za obuku špijuna i diplomata.

 

 

Kremlj ne odobrava

Takođe, tvrdi da su ruske vlasti lagale o pronalasku njegovog DNK na lešu, te da se Prigožin skriva u neimenovanoj zemlji.

- Prvo, avion u kojem je Prigožin trebalo da leti oborio je ruski sistem protivvazdušne odbrane - rekao je Solovej, osporavajući tvrdnje američkih obaveštajnih službi da je avion uništen iznutra pomoću eksplozivne naprave.

- Nije bilo nikakve eksplozije u avionu. Srušen je od spolja. Tajna operacija za izvođenje ovog napada razvijena je u ruskom Savetu bezbednosti, a odobrio ju je lično ruski predsednik. Prigožin je živ, zdrav i slobodan. Na letu je umesto njega bio njegov dvojnik i Putin je toga savršeno svestan - tvrdi bivši mentor brojnim špijunima.

Dr Solovej je rekao da će otkriti Prigožinovu navodnu zemlju egzila početkom sledećeg meseca, ali je negirao da se radi o Africi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading