OKLOPNA ZATAMLJENA VOZILA OPKOLILA OVAJ RUSKI GRAD, HOĆE LI OVDE BITI POKOPAN PRIGOŽIN?! Ispred Serafimskog groblja policija, detektori za metal, gužva...

Autor:

Svet

29.08.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulazu u Serafimovsko groblje u Sankt Peterburgu noćas su raspoređene jake policijske snage, a ispred glavnog ulaza jutros su pojavili okviri za detektore metala.

OKLOPNA ZATAMLJENA VOZILA OPKOLILA OVAJ RUSKI GRAD, HOĆE LI OVDE BITI POKOPAN PRIGOŽIN?! Ispred Serafimskog groblja policija, detektori za metal, gužva...

Foto: Tanjug/AP

Na ulazu u Serafimovsko groblje u Sankt Peterburgu postavljene su jake policijske snage, a ispred glavnog ulaza pojavili su se okviri za detektore metala.

Spekulacije medija ukazuju da bi danas na ovom groblju, u gradu gde je ostvario svoje prve biznis korake i stvorio imperiju, mogao biti sahranjen Jevgenij Prigožin, šef plaćeničke grupe poznate kao "Vagner". Takođe, nezvanično se navodi da će se tu sahraniti još neki putnici aviona koji se nedavno srušio.

 

 

Mesto sahrane Prigožina i drugih putnika, uključujući komandanta Dmitrija Utkina, i dalje je zvanično nepoznato. Međutim, vanredne aktivnosti i gužve oko Serafimovskog groblja izazvale su sumnje da bi to moglo biti mesto njihovog pokopa. U pripremi su i druga groblja kao potencijalne lokacije, uključujući Bogoslovskoe, Severnoje i Smolensko.

Informacije su nepotpune, ali se zna da će pet od desetoro poginulih u padu aviona biti sahranjeno na Serafimovskom groblju. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, je istakao da mesto, vreme i format sahrane zavise od volje porodica žrtava.

Ove nedoumice i pažnja oko mesta sahrane dodatno naglašavaju značaj događaja i poslednjeg počivališta za Prigožina i ostale putnike.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading