DRAMATIČNE SCENE SA MESTA EKSPLOZIJE U OKOLINI MOSKVE: Više zgrada UNIŠTENO, broj povređenih porastao na 53, SUMNJA SE NA DIVERZIJU

Autor:

Svet

09.08.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj povređenih u eksplozije u skladištu sa pirotehničkom opremom, u pogonu Optičko-mehaničke fabrine Zagorsk u Sergijevom Posadu kod Moskve porastao je na 53 saopštile su danas lokalne vlasti, prenosi RIA Novosti.

DRAMATIČNE SCENE SA MESTA EKSPLOZIJE U OKOLINI MOSKVE: Više zgrada UNIŠTENO, broj povređenih porastao na 53, SUMNJA SE NA DIVERZIJU

Foto: Printsrkin: telegram kanal Baza

Ukupno su 23 osobe hospitalizovane, od kojih se šestoro nalazi na intezivnoj nezi, prenosi Rojters.

 

 

Agencija TASS objavila je da do nesreće nije došlo zbog napada dronom, već da je odgovoran ''ljudski faktor''.

 

 

 

U eksploziji je uništen hangar površine 1.600 kvadratnih metara, koji je zakupila privatna firma na zemljištu fabrike, a od siline eksplozije popucalo je staklo na nekoliko kuća u blizini fabrike.

 

 

Optičko-mehanička fabrika Zagorsk je vodeći proizvođač optičkih i elektronskih uređaja koje koriste policija i zdravstveni radnici, prenosi TASS.

 

Na ruskim Telegram kanalima se masovno dele snimci i fotografije sa lica mesta. Prema pisanju kanala Baza, eksplozija u fabrici u Sergijevom Posadu mogla bi da bude sabotaža. Istražitelji, kako navodi Baza, između ostalih razmatraju i ovu verziju.

 

4 zgrade su potpuno uništene nakon eksplozije. Još 6 objekata je delimično uništeno, 14 objekata je oštećeno

 

Za sada je nepoznat tačan uzrok eksplozije. Prema jednoj verziji, na teritoriji Zagorskog optičko-mehaničkog kombinata eksplodiralo je skladište pirotehnike, koje je zauzela kompanija Piro-Ros. Međutim, direktor kompanije tvrdi da je do eksplozije došlo u obližnjem skladištu. Prema drugoj verziji, eksplozija je mogla da se dogodi prilikom istovara kamiona koji je uleteo u fabriku.

 

Povređeno je ukupno 45 osoba, od kojih je 6 u teškom stanju, 4 osobe su hospitalizovane na intenzivnoj nezi. Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja regiona, na licu mesta rade 23 brigade hitne pomoći, 5 brigada Centra za medicinu katastrofa i jedan hitni helikopter.

 

Prema rečima guvernera Moskovske oblasti Andreja Vorobjeva, pod ruševinama bi moglo biti još pet ljudi. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading