GORI PARIZ! NEREDI ZBOG UBISTVA TINEJDŽERA: Haos trajao čitave noći, policajac koji je pucao u mladića u pritvoru (VIDEO)

Autor:

Svet

28.06.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Parizu su cele noći trajali neredi, sukobi građana i policije, nakon ubistva sedamnaestogodišnjaka od strane policajca.

GORI PARIZ! NEREDI ZBOG UBISTVA TINEJDŽERA: Haos trajao čitave noći, policajac koji je pucao u mladića u pritvoru (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nael M. (17) ubijen je nakon što su ga policajci zaustavili u saobraćaju. Mladi dostavljač je upucan nakon prepirke sa policijom, ali postoje dve različite verzije događaja. Na snimku koji se pojavio, on sedi u kolima dok policajci drže uperene pištolje u njega, a policija je tvrdila da se Nael "zaleteo" kolima na njih.

Tinejdžer, po imenu Nael M, preminuo je od prostrelnih rana u grudima uprkos pomoći hitne pomoći.

Prema pisanju lista Le Monde, policija je prvobitno sugerisala da je tinejdžer dovezao automobil prema njima u nameri da ih povredi. Ali snimak objavljen na internetu, koji je verifikovala novinska agencija AFP, govori drugačiju priču. Na njemu se vidi kako dva policajca pokušavaju da zaustave vozilo.

Jedan je uperio svoje oružje u vozača kroz prozor i čini se da puca iz neposredne blizine dok pokušava da ode. Agencija takođe prenosi da se čuje osoba na snimku kako kaže „bićeš upucan u glavu“ – ali je nejasno ko to kaže. U automobilu su se u trenutku pucnjave nalazila još dvojica – od kojih je jedan pobegao, dok je drugog, takođe maloletnika, policija uhapsila i zadržala, piše BBC.

 

 

Policija je upotrebila suzavac da razbije demonstrante, od kojih su neki stvarali barikade tokom cele noći. Nakon nereda uhapšeno je dvadeset ljudi.

Policajac koji je upucao tinejdžera je u pritvoru, a ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen apelovao je na smirivanje situacije.

- Snimci na društvenim mrežama su izuzetno šokantni i zabrinjavajući, molimo ljude da poštuju tugu porodice, ali i pretpostavku nevinosti policije - rekao je on u francuskom parlamentu.

Uhapšeno je najmanje devetoro ljudi, i za sada nema podataka o povređenim. Policajac koji je ubio dečaka, čije ime nije saopšteno, trenutno je pod istragom zbog ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:



 

Komentari (0)

Loading