AKO SE DOČEPAJU NUKLEARNOG ORUŽJA, DESIĆE SE KATASTROFA! Crne slutnje se ore Rusijom: Ili će Prigožin biti uništen u roku od 24 sata raketnim udarom, ili...

Autor:

Svet

24.06.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko rekao da ga brine šta će se dogoditi sa "hiljadama nuklearnih bojevih glava ako ih Prigožin i njegova Vagner grupa budu kontrolisali.

AKO SE DOČEPAJU NUKLEARNOG ORUŽJA, DESIĆE SE KATASTROFA! Crne slutnje se ore Rusijom:  Ili će Prigožin biti uništen u roku od 24 sata raketnim udarom, ili...

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će svet biti na ivici katastrofe ako rusko nuklearno oružje padne u ruke Vagnerovih "bandita", koji su prevođeni Jevgenijem Prigožinom pokrenulo oružanu pobunu.

Sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije rekao je da "nacija neće dozvoliti da se pobuna pretvori u državni udar ili globalnu krizu", prenela je državna novinska agencija TASS.

Ranije je savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko rekao da ga brine šta će se dogoditi sa "hiljadama nuklearnih bojevih glava ako ih Prigožin i njegova Vagner grupa budu kontrolisali.

- Ili će Prigožin biti uništen u roku od 24 sata raketnim udarom koji će narediti Putin ili će preuzeti Кremlj i proglasiti se ruskim vojnim diktatorom. Ono što sledi biće građanski rat i raspad Rusije - napisao je Geraščenko na Tviteru.

Podsetimo, nakon pretnji Prigožina da će izvršiti marš na Moskvu, ruska vojska je izašla na ulice širom zemlje. On tvrdi da su ruske snage napale njegove baze nakon što je javno doveo u pitanje Putinova opravdanja za rat u Ukrajini u petak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading