JEZIVO! DECA SU ME GLEDALA KAKO ŽIVA GORIM: Bivši dečko je polio benzinom i zapalio pred ćerkama

Autor:

Svet

15.02.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savana se probudila na Dan zaljubljenih 2020. godine, kada ju je Javaunte polio benzinom i bacio šibicu na nju dok je posmatrao njeno telo kako gori.

JEZIVO! DECA SU ME GLEDALA KAKO ŽIVA GORIM: Bivši dečko je polio benzinom i zapalio pred ćerkama

Foto: FOX News

Majka dvoje dece otkrila je kako se spasila nakon što je njen partner pokušao da je ubije na Dan zaljubljenih tako što ju je zapalio - dok su je njihova deca gledala kako gori.

Savana Bejli (26) iz Milvokija u Viskonsinu i Džavaunte Džeferson (29) zajedno su šest godina i imale su dve ćerke, i iako je njihova veza bila teška, borili su se da uspe. Ali nakon što je ušla u svađu, Savana se probudila na Dan zaljubljenih 2020. godine, kada ju je Džavaunte polio benzinom i bacio šibicu na nju dok je posmatrao njeno telo kako gori.

Foto: Police

Džavaunte Džeferson

Njihove dve devojčice, Sereniti, koja je imala četiri godine tokom incidenta, i Džemaja, koja je imala jednu u trenutku napada, užasnuto su posmatrale kako njihova mama trči oko kuće, zahvaćene plamenom, pre nego što ih je otac bacio u sneg napolju. Nakon toga su pobegli sa lica mesta, ostavljajući majku da se bori za život, prenosi Dejli Mejl.

Nekim čudom, Savana je preživela, ali su joj doživotno ostali ožiljci, a izgubila je i mogućnost da govori, jer joj je dim oštetio disajne puteve.

- Svako Valentinovo će biti užasan podsetnik na dan kada me je Džavaunte zapalio. Sada još uvek ne mogu da pričam, i nažalost nikada neću izgledati isto. Ali ostajem jaka za svoje devojke - rekla je Savana, koja je 2014. godine upoznala Džavauntea, koji je bio nezaposlen, preko sajta za upoznavanje, Plenti of Fish.

Savana kaže:

- U početku je Džavaunte bio sladak, pun ljubavi i učinio da se osećam posebno. Ludo smo se zaljubili. Posle dve godine zajedno, 2016. dobili su svoju prvu ćerku, Sereniti Bejli, koja sada ima sedam godina. Dan nakon što sam se porodila, Džavaunte je odjednom postao gadan. Počeo je da me naziva kurvom i da govori da sam bezvredna. Od tada me je svaki dan verbalno mučio.

Foto: FOX News

Savanine ćerke



Sledeće godine, Savana i Džavaunte su dobili još jednu ćerku, Semaju Džeferson, koja sada ima četiri godine, prenosi Dejli Mejl. 

KOBNI DAN ZALJUBLJENIH

Činilo se da je sve u redu između para i planirali su romantičan izlazak za Dan zaljubljenih 2020. godine:

- Dan ranije, mama mi je platila da sredim frizuru. Želela sam da izgledam dobro za naš sastanak sledećeg dana, pa sam sa zahvalnošću prihvatila. Ali tog popodneva, dok sam bila kod frizera, Džavaunte me je zvao vrišteći. Rekao je da trošim novac na kosu kada još nije ni platio porez. Krv mi je uzavrela. Posle svađe upozorila sam ga da mora da se promeni ili smo završili.

Republika

Foto: Go fund Me

Savana posle incidenta

Te noći kod kuće Džavauntea nije bilo nigde dok je stavljala njihove ćerke u krevet. Savana je zaspala, ali nekoliko sati kasnije, na Dan zaljubljenih, probudila se dok je Džavaunte stajao iznad nje, držeći posudu sa benzinom.

GLEDAO SMIRENO KAKO GORI

- Polio je benzin po mom telu, a onda je zapalio šibicu i bacio je na mene. Celo moje telo je zahvatio plamen. Zavijajući, skočila sam i trčala po sobi dok me je Džavaunte gledao kako gorim, mrtvim pogledom. Ubrzo su se devojke probudile i videle da gorim. Bile su histerične - ispričala je Savana. 

Džavaunte je tada pokupio obe devojčice, koje su bile samo u pelenama, i izbacio ih napolje u ledeni sneg. Vratio se u kuću, blokirao ulazna vrata sofom, a onda je pobegao iza:

- Još uvek sam trčala okolo, osetila sam kako mi se koža topi na pod. Konačno sam uspela da pobegnem iza, a onda sam skočila u sneg. Bilo je mučno - ispričala je ova nesrećna žena.

Komšije su pozvale pomoć, kada je stigla u bolnicu, Savana se onesvestila i stavljena je u veštačku komu, prenosi Dejli Mejl.

Istog dana, Džavaunte je poslao poruku Savani, nakon čega je njen snimak postavio na Fejsbuku, a na osnovu čega ga je policija uhvatila.

U međuvremenu, hirurzi i lekari su upozorili Savaninu porodicu da će ona umreti, ali se čudom izvukla. Zadobila je opekotine trećeg stepena na 60 odsto tela i bila je podvrgnuta preko 15 operacija i višestrukim transplantacijama kože.

Kada se u maju probudila iz kome, Savana je imala intenzivnu fizičku rehabilitaciju i u septembru 2020. godine, posle osam meseci u bolnici, otpuštena je. Preselila se kod svoje mame, koja joj je postala negovateljica, a istovremeno je pomagala i sa Savaninim devojčicama. Još uvek bez glasa, Savana je morala da kuca na svom telefonu da bi komunicirala sa ćerkama i porodicom.

U martu 2021, Džavaunte Džeferson, sada 30-godišnjak, proglašen je krivim za pokušaj ubistva i podmetanje požara na okružnom sudu u Milvokiju.

Osuđen je na 50 godina.

- Na sudu se Javaunte okrenuo da mi se izvini, ali sam skrenula pogled. Za porotu je bilo lažno. Nije imao kajanja. Na sudu sam saznala kako je policija pitala Sereniti šta se dogodilo tog dana, a ona je odgovorila: „Moj tata je to uradio“. Bila sam slomljena od toga koliko su ona i njena sestra videle. Sada još uvek pokušavam da se prilagodim svom novom licu i telu. Molim vas, ako doživite bilo kakvo zlostavljanje kod kuće, idite pre nego što se i vama ovako nešto dogodi. Još uvek ne znam zašto je Džavaunte ovo uradio, ali mi je laknulo što je u zatvoru - ispričala je Savana, prenosi Dejli Mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading