PISALA PROTIV RATA U UKRAJINI PA JE POSLALI KOD PSIHIJATRA: Optužena za "širenje lažnih vesti“ o ruskoj vojsci - preti joj zatvor

Autor:

Svet

19.12.2022

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski sud naložio je psihijatrijsku procenu aktiviste kome se sudi zbog objava na društvenim mrežama u kojima se kritikuje ruska vojna operacija.

PISALA PROTIV RATA U UKRAJINI PA JE POSLALI KOD PSIHIJATRA: Optužena za "širenje lažnih vesti“ o ruskoj vojsci - preti joj zatvor

Foto: Tanjug/AP

Advokat aktivistkinje Raise Boldova rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da odluka suda u Baškortostanu, koja je doneta danas, krši ljudska prava njenog klijenta.

RSE izveštava da je policija počela da istražuje Boldovu ranije ove godine, nakon što je ona kritički pisala o ruskoj vojnoj operaciji na društvenim mrežama

Boldova je optužena za "širenje lažnih vesti“ o ruskoj vojsci, za šta joj preti zatvorska kazna.

Podsetimo, Rusija je od početka vojne operacije donela nove zakone koji joj dozvoljavaju da sve javne protivnike ruske vojne operacije na Ukrajinu šalje u zatvor.

Ranije ovog meseca, istaknuti ruski disident Ilja Jašin osuđen je na 8,5 godina zatvora zbog postavljanja videa na Jutjubu o ruskim ratnim zločinima u ukrajinskom gradu Buča u blizini Kijeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading