PRETE BALISTIČKI UDARI! Sve se ori od sirena u Ukrajini! ŠIROM ZEMLJE PROGLAŠENA VAZDUŠNA OPASNOST!

Autor:

Svet

22.04.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Euska vojska je napala Ukrajinu sa sedam bespilotnih letelica tipa „Šahed-131/136“ sa rta Čauda na Krimu i tri protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400 iz oblasti Donjecka.

PRETE BALISTIČKI UDARI! Sve se ori od sirena u Ukrajini! ŠIROM ZEMLJE PROGLAŠENA VAZDUŠNA OPASNOST!

Foto: Tanjug/AP

U većini regiona Ukrajine, osim na zapadu zemlje, proglašena je vazdušna uzbuna, a postoji opasnost od napada ruskih snaga balističkim oružjem, saopštilo je vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

- U područjima gde je proglašena vazdušna uzbuna i dalje postoji opasnost od upotrebe balističkog oružja od strane neprijatelja - navodi se u saopštenju na Telegram kanalu.

Kako je preneo Ukrinform, ruska vojska je napala Ukrajinu sa sedam bespilotnih letelica tipa „Šahed-131/136“ sa rta Čauda na Krimu i tri protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400 iz oblasti Donjecka.

Podsećamo, visoki televizijski toranj visok 240 metara u ukrajinskom gradu Harkovu podeljen je danas na pola i srušio se nakon ruskog napada raketama na televizijsku infrastrukturu, prema izjavama lokalnih zvaničnika.

Emitovanje signala u drugom najvećem ukrajinskom gradu poremećeno je kao rezultat napada, koji je viđen kao deo serije ruskih raketnih udara i napada dronovima u poslednjih nekoliko nedelja.

- Trenutno postoji prekid u digitalnom televizijskom signalu -  izjavio je regionalni guverner Oleh Sinehubov, takođe potvrdivši da nije bilo žrtava jer su se radnici sklonili.

Snimci sa lica mesta pokazuju glavni stub tornja kako puca i pada na zemlju, dok se oblak dima diže u nebo.

Iako sa snimaka nije jasno šta je pogodilo toranj, zvaničnici Harkova su sugerisali da je Rusija verovatno koristila krstareću raketu Kh-59 u napadu.

Ovo nije prvi put da je Rusija ciljala televizijski toranj u Harkovu, pošto ga je prethodno napala početkom marta 2022. godine, što je rezultiralo prekidom signala. Moskva je eskalirala svoje napade u poslednjih nekoliko dana, dok se Ukrajina bori sa ograničenim sposobnostima protivvazdušne odbrane, pri čemu Harkov i okolna regija trpe najveći udar.

Više o tome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading