JUČE IMAO ZAKAZANO KOD PSIHIJATRA, PRE 15 DANA LOMIO KOMŠIJI STVARI PO KUĆI: Novi jezivi detalji koji su prethodili masakru na Cetinju

Autor:

Svet

13.08.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cetinjanin Vuk Borilović juče je na Cetinju ubio 11 sugrađana, a ranio njih šest. Dok je sejao smrt i strah kroz naselje Medovina, vriska, zapomaganja i zvuci paljbe iz karabina širili su se Cetinjem.

JUČE IMAO ZAKAZANO KOD PSIHIJATRA, PRE 15 DANA LOMIO KOMŠIJI STVARI PO KUĆI: Novi jezivi detalji koji su prethodili masakru na Cetinju

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore

U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci nisu uspeli da se na vreme organizuju i likvidiraju ubicu, te je to umesto njih učinio Cetinjanin N.K., koji je tako zaustavio masakr sugrađana.

Navodno, jedan od policajac je ranio napadača, ali ga je Kaluđerović dokrajčio i tako okončao krvavi pir.

Očevici: Tražili smo od policije oružje da ga zaustavimo

Ovaj ubilački pohod počeo je oko 15.30 časova, a očevici tvrde da su građani bespomoćno pokušavali da pomognu žrtvama, te da policija nije reagovala adekvatno, uz obrazloženje da je “teren nepristupačan” i da se napadaču ne može prići, jer je dobro naoružan.

Vuk Borilović je prema njihovim rečima pucao i u pravcu Hitne pomoći sprečavajući ih da dođu do žrtava.

- Tražili smo policiji oružje da pokušamo mi da mu priđemo i da ga zaustavimo, ali uzalud oni su pokušavali da pregovaraju sa njim, ali nama je bilo jasno da je čovek neuračunljiv te da sa takvim nema pregovora. Razočarani smo njihovim postupkom i po nama sporom i neadekvatnom reakcijom, rekao je jedan od očevidaca.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore/pixabay.com

 

 

Imao zakazano kod psihijatra, napao komšiju pre 15 dana, lomio mu stvari po kući

Borilović, koji je samo 15 dana ranije, navodno upao kod komšija i polomio im stvari. Juče popodne, prema rečima upućenih, trebalo je da ode u Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti, zbog psihičkih problema koje je imao u poslednje vreme.

Ženu i troje dece nedavno je odveo u Herceg Novi, a njegovi sugrađani tvrde da je bio prilično povučen.

Nakon što je pucao u Martinoviće, on je nazvao Miloša Martinovića i rekao mu da mu je pobio familiju. Zatim je ušao u kuću drugih komšija gde ubio još dve osobe. Među žrtvama masakra našao se i ujak napadača, koji je kad je čuo za krvavi pir sestrića krenuo da ga spreči u daljem pohodu na komšije.

Njega je, kako navodi očevidac, sestrić ubio jednim hicem u predelu grudi.

- Goran je rekao stani Vučko, a ovaj njemu šta stani, ko te poslao, nakon čega je ispalio hitac u njega, rekao je očevidac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na nišanu njegovog lovačkog karabina našao se i porodični prijatelj Mitar Mitrović, kojeg je Miloš Martinović nazvao i zamolio ga da pogleda šta mu je sa porodicom, njega je ubio na ulici, nakon čega je ušao u još tri kuće i pobio osobe koje je zatekao.

Navodno, napadač je nazvao i suprugu Mitrovića koju je obavestio da joj je upravo ubio muža i svakoga ko mu je naišao.

Na meti Borilovića, osim Martinovića i Mitrovića našle su se i komšije Drecun, Zvicer, Radunović.

Jedan od komšija koji je izašao da vidi šta se dešava pukom srećom je ostao nepovređen i ako je bio na nišanu Borilovića, jer je puška zakočila što mu je dalo vremena da pobegne i sakrije se.

Borilović je pucao na svakoga ko mu se isprečio, pa i na policiju. Tom prilikom je teško ranio službenika policije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Građani ističu da na ovakvu tragediju niko nije mogao da predvidi, te da je sve moglo da se završi na drugi način.

- Da je policija na vreme nakon prvog napada na komšije reagovala i pretresla kuću Borilovića, verovatno bi našla oružje i oduzela ga, ovako čekalo se da on ode na posmatranje u bolnicu u Dobroti, kaže jedan od sugrađana.

Nakon nezapamćene tragedije čitavo Cetinje je u šoku, većina ne može da shvati šta je naganalo njihovog, uzornog sugrađanina da nešto ovako napravi.

- On je bio miran i vredan, jeste bio lovac i imao je pušku, ali je nejasno da je ovo uradio, nije bio takva osoba, nije bio problematičan, rekao je jedan od komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Eva

13.08.2022 10:24

Ima psihijatrijske smetnje a ima pušku?!

Biki

13.08.2022 13:39

Cela policija na sud!!!!! Kome oni sluze? Za sta oni slyze? Ako nisu sposobni da obavljaju duznost, neka vrate znacke, a ne......dozvoljavaju da se pravi heroj price krije i da mira s njima da pregovara. Oko cega???? Ludilo!!!!