MONSTRUMA IZ RUSIJE OBUČAVALA AL KAIDA? Ubica, koji je brutalno izrešetao osmoro mladića i devojaka, spremao se za KRVAVI PIR od desetog razreda!

Autor: Republika

Svet

20.09.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timur Bekmansurov star samo 18 godina izveo je krvavi napad u ruskom gradu Permu nakon što se na društvenim mrežama hvalio kako je o tome sanjao godinama, a prema nepotvrđenim medijskim izveštajima, on je terorista kog je Al Kaida obučavala 2020. u Pakistanu.

Republika

Foto: Printskrin: Twitter

Monstrum Timur Bekmansurov se dugo spremao za masakr 

Monstruozni krvavi pohod na Univerzitetu Perm u istoimenom gradu na Uralu u Rusiji izveo je osamnaestogodišnji Timur Bekmansurov, koji je ubio osmoro nedužnih mladića i devojaka, nakon čega ga je policija ranija i uhapsila. 

Na društvenoj mreži Vkontakte se nedugo nakon krvoprolića pojavila informacija da je Bekmansurov neposredno pre napada navodno napisao kako je dugo sanjao o isplaniranoj pucnjavi i da je novac za oružje skupljao još od 10. razreda.

 

 

Objasnio je kako je dozvolu za oružje dobio nakon uspešno rešenog psihološkog testa, a da je Univerzitet izabrao kao metu jer su pre četiri godine učinili "ozbiljnu grešku". Nije, međutim, naveo o kakvoj je greški reč, ali se veruje da nije primljen na studije.   

Policija je saopštila da je napadač "neutralizovan", a kasnije su se pojavili navodi da je preminuo nakon ranjavanja, što, međutim, nije potvrđeno. 

 

 

Neki izvori napadača opisuju kao teroristu i otkrivaju kako ga je 2020. trenirala Al Kaida u Pakistanu. Ipak, još ne postoji nijedan službeni dokaz za to. 

Podsetimo, napadač je pod punom ratnom opremom upao u krug Univerziteta oko 11 sati po lokalnom vremenu (osam sati po srednjevropskom) i počeo redom da puca.

Najmanje jednu osobu usmrtio je na travnjaku ispred visokoškolske ustanove, a zatim je ušao u zgradu odakle su nesrećni mladići i devojke iskakali kroz prozore kako bi se spasli. Ranjeno je najmanje šest osoba.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading