PUTIN ZAPRETIO AMERICI: BOLJE VAM JE DA PRESTANETE DA SE MEŠATE U IZBORE U RUSIJI! Na adresu Stejt departmenta stigao OŠTRI DEMARŠ!

Autor: Republika

Svet

16.09.2021

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službe Ruske Federacije zabeležile su da su se SAD, koje godinama optužuju zvaničnu Moskvu za mešanje u izborne procese u Americi, činile upravo to pred sutrašnji početak glasanja za novi saziv Dume.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin i šef SAD Džo Bajden 

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je snažnu poruku Sjedinjenim Američkim Državama da prestanu da se mešaju u parlamentarne izbore, koji počinju sutra i traju do nedelje, naglasivši da je zvaničnom Vašingtonu bolje da prestane s takvim provokacijama. 

U skladu sa tim Ruska Federacija je u Stejt department i u Savet za nacionalnu bezbednost preko svoje ambasade u Vašingtonu poslala demarš o neprihvatljivosti mešanja u glasanje, što je potvrdio zamenik direktora Odeljenja za informacije ruskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Gavrilov.

Gavrilov je na sednici Privremene komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja u suverene poslove Rusije rekao i da je 10. septembra američki ambasador Džon Salivan pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je "saopšteno da je kategorički neprihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove Rusije", prenosi Sputnjik.

- Radi se o konkretnim činjenicama koje su američkoj strani prosleđene na proučavanje i reagovanje, za razliku od kontinuiranog višegodišnjeg priliva nepotkrepljenih tvrdnji iz inostranstva na račun Rusije sa neosnovanim optužbama za mitsko mešanje u američku demokratiju - naglasio je on aludirajući na činjenicu da se zvanična Moskva već godinama nalazi na meti kontinuiranih napada iz Amerike da se redovno meša u izbore u SAD, pa čak i da je 2016. godine na čelo te zemlje dovela Donalda Trampa

Republika

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Marija Zaharova 

Da je američkog mešanja u ruski izborni proces i te kako bilo potvrdila je i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je ipak naglasila kako od toga nema nameru da pravi reklamu Americi. 

- Spremamo se za naše izbore koji počinju već sutra. Registrujemo mešanje Amerike. Ne vičemo na sav glas o tome na svakom koraku, ne pravimo reklamnu kampanju, ne bavimo se tom istom megafonskom diplomatijom kojom su se bavili oni. Pritom, to nije diplomatija, već bitka bez pravila - rekla je Zaharova u emisiji "Velika igra" na Prvom kanalu i napomenula kako SAD nisu ni blizu liderske pozicije u svetu po pitanju demokratije.

- Ako bi sada postojala država koja bi bila idealna u smislu usaglašenosti sa tim najvišim normama ona bi mogla da podučava druge. Amerika danas nije ni blizu pozicije svetskog lidera, pa i po pitanju demokratije - naglasila je ona.

 

 

Putin je, osim jasne poruke Americi Putin je iz izolacije, gde se nalazi od utorka jer je više ljudi iz njegove pratnje zaraženo koronavirusom, pozvao Ruse da sutra izađu u što većem broju jer su izbori za Državnu Dumu događaj od najvećeg značaja.

- Dragi prijatelji! Narednih dana – 17, 18 i 19. septembra održaće se izbori za poslanike Dume. Izbor novog sastava je bez sumnje najvažniji događaj u životu našeg društva i zemlje - navodi se u Putinovoj poruci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bojan

17.09.2021 08:12

To je taktika duboke drzave. Prvo preko medija IZLAZU sta drugi rade da bi to radili. Svi znamo da je Tramp jedini legalni predsednik Amerike. Duboka drzava je izgubila. Zasto mrcvare narod i pokusavaju da izbegnu neizbezno cime samo sebi otezavaju, to samo oni znaju. Mrcvare ceo svet. Samo ce im se odbiti to o glavu. Nece nista postici sem sto ce ukrasti koju godinu i prolongirati svima patnju...