PREDSEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ DAO OSTAVKU! Evo šta je posredi, odluka šokirala sve!

Autor:

Svet

15.03.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Milanović sadašnji predsednik Republike Hrvatske dao je ostavku na tu funkciju.

PREDSEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ DAO OSTAVKU! Evo šta je posredi, odluka šokirala sve!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović na čelu hrvatskog udara na Srbiju

Kako "Jutarnji list" nezvanično saznaje, Zoran Milanović će dati ostavku na poziciju predsednika Hrvatske i biti SDP-ov kandidat za premijersku poziciju.

- Čas je kucnuo na moja vrata, nametom stanovitog Turudića. To nije kap koja je prelila čašu nego septičku jamu. Svi legalni i legitimni načini pokušaja da se to dokine i spreči su završili sa još većim zulumom. Došlo je vreme da se konj osedla. Okupićemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje smeća koje je AP ostavio iza sebe. Reke pravde dolaze. Obećavam odlučnu i čistu vlast. Zabranićemo im povratak na dugo. Pozivam sve stranke na okupljanje - rekao je, između ostalog, na pres konferenciji Milanović. 

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 17. aprila, saopštio je danas predsednik Republike Zoran Milanović.

Ovo je prvi put da će izbori u Hrvatskoj za poslanike sabora biti održani u sredu, a ne nedelju.

Odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora u Hrvatskoj stupa na snagu danas.

Izbori u diplomatsko konzularnim predstavništvima Hrvatske biće održan u utorak, 16. aprila.

Milanović je odlučio o raspisivanju izbora za članove u Evropski parlamentu iz Hrvatske, koji će biti održani u nedelju, 9. juna ove godine.

Podsetimo, i dalje se nastavlja "rat" hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Milanović je nedavno objavio saopštenje u kojem se žestoko obračunava sa Plenkovićem koga je nazvao glavnim zaštitnikom kriminala i korupcije, Ursulinim potrčkom.

- Pre nego što je sinoć pobegao od novinarskih pitanja o Ivanu Turudiću, vidno nervozni i nestašni Andrej Plenković ponovo je izmišljao unutrašnje i spoljne neprijatelje Hrvatske, brbljao o „iskakanju predsednika Republike iz svojih ovlašćenja” i lagao kako ga predsednik Republike nije na vreme obavestio o bezbednosnim preprekama za imenovanje Turudića na mesto glavnog državnog tužioca. I posle svoje poplave laži, imao je hrabrosti da o zaostavštini predsednika Republike Zorana Milanovića govori kao o „primitivizmu i vulgarnosti”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading