OPET LETI PERJE U KOMŠILUKU! Hrvatski predsednik Milanović žestoko opleo po premijeru: ''Plenković bezobrazno LAŽE, PLJUNUO je u lice Hrvatima!

Autor:

Svet

16.02.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presdenik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je danas uputio teške optužbe na račun premijera Andreja Plenkovića rekavši da je lagao i da nastavlja da laže, gazeći dostojansto hrvatskih građana.

OPET LETI PERJE U KOMŠILUKU! Hrvatski predsednik Milanović žestoko opleo po premijeru: ''Plenković bezobrazno LAŽE, PLJUNUO je u lice Hrvatima!

Foto: Tanjug/Hina

 

 

Milanović je, komentarišući nedavni upad policije u Ministarstvo kulture, istakao da je postupak sproveden po nalogu Evropskog javnog tužioca, suprotno tvrdnjama premijera Plenkovića i sudije Ivana Turudića, koji zagovaraju ukidanje Evropskog javnog tužioca.

Osvrnuvši se na izjavu Plenkovića da je on, kao premijer trebalo da reaguje na sudiju Ivana Turudića 2015., Milanović kaže da "jedan propust, ne uključuje drugi i da to nije izgovor".

- Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dve vijuge. Juče su ga (Turudića) opet ulovili, izgleda da ga je (Zdravko) Mamić dovezao na RTL, kako slatko! Ne radi se o redukovanoj izjavi, već o presnoj seljačkoj laži - kazao je Milanović.

Komentarišući nedavni incident s sudijom Turudićem, Milanović ističe da su sudije pokrenule postupak protiv njega zbog kršenja kodeksa, naglašavajući da je reč o ozbiljnom krivičnom delu koje se istražuje.

- I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre - rekao je Milanović, prenosi Alo. 

Milanović predviđa da će se Plenković suočiti s olujom kritika, nazivajući to prilikom da shvati kako je kada se gaženje dostojanstva hrvatskih građana okrene protiv njega.

''Autovao'' ministra da voli muški pol

Predsednik Hrvatske je poznat po britkom jeziku, te čestim kontroverznim izjavama na račun svojih kolega s tamošnje političke scene, kao i na verbalne sukobe s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Nedavno je imao skandalozni ispad u vezi seksualnog opredeljenja hrvatskog ministra  ekonomije Damira Habijana, koji je izazvao burne reakcije u javnosti susedne države.

Habijan je gej, ne živi u ormanu. Pa i novi francuski premijer je gej - rekao je Milanović i šokirao javnost.

Podela mišljenja između gej udruženja, sukob bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića sa HDZ-om, te optužbe na račun političkog obračuna između Milanovića i Plenkovića, samo su neki od elemenata ove kompleksne priče.

Sukob gej udruženja

Nakon Milanovićeve izjave, došlo je do sukoba između dva gej udruženja koja imaju suprotstavljene stavove o tome da li je seksualna orijentacija visokih političara javna stvar.

Dok jedni smatraju da je to lična stvar, drugi insistiraju na tome da je to obaveza javnosti. Ova podela dodatno je zakomplikovala već zategnute odnose u javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading