UČINIO SAM NATO JAKIM: Tramp se ponovo oglasio PREJAKOM PORUKOM, spomenuo je i HRVATSKU i razbesneo Zapad i Ameriku

Autor:

Svet

13.02.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički kandidat republikanaca na izborima u novembru nastavio je da spominje šta je sve uradio u prethodnom mandatu, spominjući ponovo i dobar odnos sa predsednikom Rusije

UČINIO SAM NATO JAKIM: Tramp se ponovo oglasio PREJAKOM PORUKOM, spomenuo je i HRVATSKU i razbesneo Zapad i Ameriku

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp ponovio je jutros svoj stav oko ličnog angažmana u odnosima države sa NATO paktom.

"Učinio sam NATO jakim", napisao je Tramp velikim slovima na mreži Truth Social koja je u njegovom vlasništvu.

"Kada sam rekao da 20 zemalja koje nisu plaćale svoj pošteni udeo moraju da plate i da, ako ne plate, neće imati vojnu zaštitu SAD, novac je počeo da stiže", dodao je Tramp.

"Nakon toliko godina otkako su Sjedinjene Države plaćale za druge, bio je to divan prizor. Ali sada, kad nije bilo mene da kažem da moraju da plate, oni opet po starom", napisao je kandidat republikanaca na izborima u SAD. 

Najveći favorit za novog predsednika SAD ponovio je na skupu u Južnoj Karolini u subotu da neće štititi od Rusije zemlje koje ne ispunjavaju NATO zahteve za potrošnjom oko odbrane.

U toj grupi dvadesetak zemalja nalazi se i Hrvatska.

"Zapravo, ohrabrio bih Putina da radi šta god želi s njima", rekao je Tramp što je izazvalo bes širom Zapadne Evrope i SAD.

Predsednik Džozef Bajden nije reagovao na poslednji post Trampa oko NATO pakta i njegovih zasluga, pošto je bio zauzet otvaranjem TikTok profila.

A šta o odnosu Rusije i Ukrajine u ratu ima da kaže najpopularniji novinar sveta Taker Karlson, pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading