ZVEZDA PREGAZILA MEGU I PLASIRALA SE U FINALE ABA LIGE: Sjajno šutersko veče Gedraitisa!

Autor:

Sport

07.05.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično izdanje crveno-belih.

ZVEZDA PREGAZILA MEGU I PLASIRALA SE U FINALE ABA LIGE: Sjajno šutersko veče Gedraitisa!

Foto: Starsport

Košarkaši Mege dočekali su Crvenu zvezdu u okviru druge utakmice polufinalne serije AdmiralBet ABA lige od 20.00 časova u hali Ranko Žeravica. Crveno-beli dobili su susret rezultatom 94:69 i plasirali se u novo finale regionalnog takmičenja pošto su bili uspešniji od Mege sa 2:0 u seriji.

Najekisaniji na susretu bio je raspoloženi Rokas Gedraitis sa 20 poena, jednim skokom i četiri asistencija, slede ga Fredi Gilespi koji je ubacio 16 poena uz šest skoka i Jago Dos Santos sa 13 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

U redovima Mege najviše se istakao Bogoljub Marković sa 13 poena, sedam skoka i jednom asistencijom, Ilija Milijašević sa 13 poena i dva skoka i Nikola Đurišić sa 12 poena i po četiri skoka i astistencije.

Mega je imala sjajan start, postižući prve poene i uspevajući da izgradi prednost od 9:0. Jelavić, Ilijaoglu i Jelavić su bili ključni igrači u ovom periodu, što je dovelo do napetosti na terenu. U prvoj četvrtini videli smo sjajnu borbu na terenu, gde je Zvezda uspela da popravi situaciju i dođe do izjednačenja. Gedraitis je bio precizan sa penala i uspeo je da smanji razliku.

Nakon uzbudljive prve četvrtine, košarkaši Crvene zvezde su uspeli da prvi put dođu do izjednačenja rezultatom 32:30. Gedraitis je bio taj koji je pogodio trojku i izjednačio, dok je Gilepsi sa poludistance uspeo da prođe i donese prednost svom timu. Velika borba se vodila do kraja prvog dela, a na odmor se otišlo rezultatom 47:37 za tim sa Malog Kalemegdana.

 

 

Kako je zatvorio prvo poluvreme, tako je otvorio drugo, Rokad Gedraitis je pogodio trojku odmah na statru treće deonice. Potom je Đurišić je pogodio za dva posle skok šuta, potom je Jago lako prošao Ilijasoglua, koji je napravio faul za Brazilac je pogodio dva slobodna bacanja (52:37),

Đurišić je ubrzao igru i dolazi do poena iz kontre, a onda crta koš Malovecu. Gedraitis još jednom precizan sa distance. Postigao je koš iz ugla. Otvorena igra u trećoj deonici, crveno-beli su na odličan način kontrolisali susret nakon furioznog početka Mege (57:45).

Potom je Nedović pogodio sa poludistance, a Đurišić je pokušao da uzvrati istom merom, ali je bio neprecizan. Potom je Teodosić proigrao Gilespija, a onda Gedraitisa koji su krunisali pogotkom.  Litvanac je bio vidno raspoložen za igru i pogodio za tri poena, a crveno-beli su bili u seriji od 9:0 (69:46).

Fenomenalno izdanje imala je Zvezda u trećoj deonici, potpuna kontrola igre. Tim sa Malog Kalemegdana je pred posledju četvrtinu imao prednost od 76:53.

Đurišić je otvorio poslednju deonicu šutem za dva poena i bio precizan. Jedan od neobičnih momenata bio je pokušaj floutera levom rukom od strane Lazića, ali nažalost za njega, nije uspeo u svojoj nameri. Ovaj potez definitivno je privukao pažnju publike i dodatno uzbudio atmosferu u hali.

Ilijasoglu je pokušao prodor, ali nije uspeo da izvede uspešno dodavanje preko glave Zvezdinog kapitena. Lazić je utrčao s leve strane, ali je lopta izašla iz koša, a Jelavić ga je faulirao, što je dovelo do toga da Lazić ima priliku da izvede dva bacanja. Uspešno je realizovao oba bacanja, čime je poenima bodovima svog tima (78:58).

Izabranici Janisa Sferopulosa su rutinski završili ovaj meč i dobili rezultatom. Crveno-beli su obezbedili plasman u finale ABA lige gde će čekati pobednika iz utakmice Partizana i Budućnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading