RADIJE BIH OTIŠAO U ZATVOR: Tramp odbrusio sudu posle nesvakidašnje pretnje

Autor:

Svet

07.05.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp se našao pred sudom u Njujorku zbog sporne uplate bivšoj zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels

RADIJE BIH OTIŠAO U ZATVOR: Tramp odbrusio sudu posle nesvakidašnje pretnje

Foto: X/Molly Ploofkins™/Printscreen

Bivši predsednik SAD i predsednički kandidat za budućeg lidera nacije Donald Tramp izjavio je da ne haje za pretnje suda da ne sme da detalje procesa iznosi van njega u javnost.

Tramp je samo nekoliko sati nakon završetka ročišta odgovorio kako ne planira da poštuje odluku suda i da je spreman da ode u zatvor.

"Iskreno, naš Ustav je mnogo važniji od zatvora", rekao je Tramp novinarima u hodniku suda na Menhetnu.

"To nije ni blizu. Ja bih svakog dana napravio takvu žrtvu", dodao je on.

Tramp se našao pred sudom u Njujorku zbog sporne uplate bivšoj zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels.

U toku ovog suđenja, sudija Huan Merčan je čak 10 puta upozorio Trampa da ne sme govoriti o procesu van sudnice, takozvani gag order.

Na poslednjem ročištu, Merčan je po 10. put upozorio bivšeg predsednika SAD, te je dodao da će naredni put sud razmatrati i potencijalnu zatvorsku kaznu.

Za nepoštovanje ove odluke suda, Trump je već platio 10 puta po 1.000 dolara, što je maksimalna novčana kazna, a sud mu može odrediti i kaznu do 30 dana iza rešetaka.

Bivši američki predsednik uporedio je administraciju aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena sa Gestapom, ozloglašenom tajnom policijom nacističke Nemačke, prenela je danas TV mreža En-Bi-Si Njuz.

"Ti ljudi upravljaju (američkom) administracijom kao Gestapo. To je jedina stvar koju znaju i misle da je to jedini način na koji će pobediti", rekao je Tramp.

Tramp je prokomentarisao i krivični proces koji se vodi protiv njega ocenivši da Bajdenov tim veruje da je to jedini način na koji mogu da pobede i dovedu Bajdena do izborne pobede.

Prethodno je Tramp više puta izjavio da je tužba protiv njega "mešanje u predstojeće izbore".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading