ITALIJANI SU PENICILIN ZA ĐOKOVIĆA! Novak NE ZNA KAKO sa momcima sa "ČIZME"!

Autor:

Sport

12.03.2024

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetskom broju jedan jednostavno ne ide.

ITALIJANI SU PENICILIN ZA ĐOKOVIĆA! Novak NE ZNA KAKO sa momcima sa "ČIZME"!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković doživeo je neprijatno iznenađenje u trećem kolu Indijan Velsa od koga se oprostio porazom. Luka Nardi iznenadio je čitav teniski svet neverovatnom pobedon nad svetskim brojem jedan sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 3:6).

Iako niko ovo nije očekivao, deluje da ovaj susret potvrđuje jednu interesantnu činjenjicu - Novak jednostavno ne ume da igra sa Italijanima. 

Naročito je to slučaj kada se zagledamo u poslednjih nekoliko godina. Pre Nardija, našeg tenisera je "tukao" Janik Siner. Mladi Italijan, i najveća nada svetskog tenisa, za sada ima odličan skor protiv našeg najboljeg sportiste. Pobedio je Novaka čak tri puta, a Srbin ima samo pobedu više. 

Malo igrača može da se pohvali ovako dobrim učinkom sa 22 godine protiv nekoga kome je regularno prikačen laskavi naslov "GOAT" kraj imena. 

Prvi put je bio na Završnom ATP turniru u grupnoj fazi sa 2:1 u setovima. Iako mu se Novak kasnije osvetio u finalu, Janik se postarao da mu Đoković ne ostane dužan. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Janik Siner

Najvećeg ikada je savladao u finalu Dejvis kupa sa 2:1, a onda je načinio i najveće iznenađenje, pobedivši našu legendu u polufinalu Australijan opena rezultatom 3:1 u setovima. 

Kada se zbroje porazi od Sinera i neuspeh protiv Nardija, shvatamo da je Đoković čak tri puta od Završnog turnira izgubio od Italijana.

Ipak, postoji još impozantnih činjenica. Od početka 2023. godine, Novak Đoković ima skor 62-5 protiv igrača koji ne dolaze sa "čizme". Ipak, protiv momaka sa Apenina, učinak je tek 2-5!

Nabrojali smo četiri poraza, a tu treba dodati i neuspeh protiv Lorenca Musetija na turniru u Monte Karlu u aprilu rezultatom 2:1 u setovima. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lorenco Museti i Novak Đoković

Poslednja zanimljivost je to da je Nole samo dva puta u karijeri izgubio od takozvanh "laki luzera". Drugi slučaj je današnji meč sa Lukom Nardijem, a prvi, pitate se?

Protiv nikog drugog do Italijana Lorenca Senoga, 2020. godine, na turniru u Beču. Tada je ovaj igrač praktično "počistio" Đokovića sa terena sa 2:0 u setovima. Pre toga je u kvalifikacijama izgubio od slovačkog tenisera Bedene, i čistom srećom se našao u daljem toku turnira. 

Svojevremeno je Novak na sličan način reagovao na poraz od Senoga, kao danas protiv mladog Luke. Pretežno se fokusirao na dobru igru svog protivnika, spominjući tek uzgredno da on sam nije bio na nivou. 

- Jendostavno me je oduvao sa terena. Bio je bolji u svakom segmentu igre. Bio je to prilično užasan meč s moje strane, ali sjajan sa njegove. Definitivno je zaslužio rezultat koji je postigao - rekao je onomad Nole. 

 

Iako je veoma teško uzeti kao pravilo da vrela mediteranska krv, ne prija našem najboljem teniseru, deluje da se slučaj "užasnog meča" uporno ponavlja kada se pojave mladići sa Apenina.  Bilo kako bilo, računica je jasna - Italijani su penicilin za Novaka! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading