ĐERE NEPOGREŠIV NA STARTU! Laslo UNIŠTIO Španca na jednom od OMILJENIH turnira! Na pomolu OBRAČUN Srba!

Autor:

Sport

20.02.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez većih problema izašao na kraj s protivnikom.

ĐERE NEPOGREŠIV NA STARTU! Laslo UNIŠTIO Španca na jednom od OMILJENIH turnira! Na pomolu OBRAČUN Srba!

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere

Srpski teniser Laslo Đere bez problema se plasirao u drugo kolo turnira u Rio de Žaneiru, pošto je bez većih problema savladao španskog igrača Bernabea Zapatu Miraljesa rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:1).

Koliko već u sledećoj rundi mogao bi da usledi obračun saigrača iz Dejvis kup reprezentacije, a da bi se to dogodilo Dušan Lajović mora da savlada Kolumbijca Danijela Galana i da zakaže okršaj sa Laslom.

Što se tiče samog meča, sve je rešeno u prvom setu. Đere je prvi napravio brejk, došao do 3:1, pa je izgubio servis u šestom gemu (3:3) i od tog momenta uzeo je naredna tri gema, stigavši do vođstva u setovima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Lajović je potencijalni rival Đereu u 2. kolu

U narednom periodu, Srbin je ekspresno stigao do dva brejka prednosti, stekao ubedljivih 5:0 i Španac je uspeo da izbegne "čišćenje" s "nulom", upisavši se na semafor sa jednim osvojenim gemom.

Treba reći da je turnir u Rio de Žaneiru jedan omiljenih za Lasla Đerea. Razlog tome je što se srpski as baš u Brazilu okitio prvom od svoje dve ATP titule. Bilo je to 2019. godine kada je trenutno 35. igrač ATP liste u finalu savladao favorizovanog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

Kada je u pitanju turnir iz ove sezone, najveći favorit je Španac Karlos Alkaraz, drugoplasirani reket sveta se nalazi u rezultatskoj krizi, još od rane eliminacije s Australijan opena, dok iz senke vrebaju Kameron Nori iz Velike Britanije i još jedan grend slem šampion Stan Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading