NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI TENISER IKADA! Rus NEMA dilemu!

Autor:

Sport

19.02.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Osvojio je najviše Grend slemova i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste"

NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI TENISER IKADA! Rus NEMA dilemu!

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov i Novak Đoković

Andrej Rubljov: Favorit u Dohi

Andrej Rubljov, prvi nosilac i glavni favorit na turniru u Dohi, ističe da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji. Ovaj peti igrač sveta ističe svoj optimizam i odlučnost da osvoji Grend slem titulu, iako do sada nije uspeo da stigne do polufinala. Rubljov ističe da se dobro oseća i da je u formi, te da je spreman da pruži svoj najbolji nivo igre.

- Đoković je najbolji teniser u istoriji. Osvojio je najviše Grend slemova i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste. Što se tiče mene, samo želim da pružim sve, da budem na svom najboljem nivou. Ne možete da znate da li ćete pobediti ili izgubiti, to ne možete da kontrolišete ali mogu da odigram najbolje što mogu. Dobro se osećam, u formi sam. – kaže Rus na konferenciji za medije na stadionu Kalifa.

 

 

Smena generacija u tenisu


Rubljov je takođe istakao da se smena generacija dešava u tenisu, te da je danas mnogo lakše mladim igračima da se probiju na vrhunski nivo nego što je to bilo kada je on počinjao karijeru. On primećuje da je trenutno vreme povlačenja velike trojke, dok se istovremeno pojavljuju supertalentovani mladi igrači poput Karlosa Alkaraza i Janika Sinera.

- Mislim da njima odlično odgovara trenutak, jer velika trojka baš završava. Siner, Alkaras, Rune su supertalentovani. Meni je teže bilo da uđem u prvih 100, a sada je mladima mnogo lakše. Smena je generacija. Jednostavno, kada sam ja počinjao na Turu, Novak, Rafa, Rodžer, pa i Endi, još su sve osvajali. Sada je drugačije, u tome je razlika, rekao je Rubljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading