MEDVEDEV ČEKA KARLITOSA: Danil SLOMIO Hurkača i plasirao se u POLUFINALE Australijan opena!

Autor:

Sport

24.01.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Namučio se Rus, ali je na kraju slavio.

MEDVEDEV ČEKA KARLITOSA: Danil SLOMIO Hurkača i plasirao se u POLUFINALE Australijan opena!

Foto: twitter australijan open

Danil Medvedev je u polufinalu Australijan opena, nakon što je posle velike borbe i 239 minuta igre pobedio devetog nosioca, Poljaka Huberta Hurkača, 3:2 (7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4).

Ovo je treći put da se "Meda" plasirao u polufinale Australijan opena, a tamo će čekati boljeg iz duela Karlos Alkaraz - Aleksandar Zverev.

Što se meča tiče, gledali smo pravi rolekoster.

 

 

Iako je Medvedev prvi napravio brejk, prvi set je otišao u taj-brejk u kom je Rus imao više strpljenja i rešio ga je u svoju korist.

Naredni set donosi nam dominaciju Hurkača. Napravio je brejk na samom startu, zaigrao je mnogo bolje, te je potpuno zasluženo izjednačio.

Medvedev je iskoristio pauzu između setova da ode do toaleta, a na teren se vratio potpuno preporođen. 

Odmah je Rus napravio brejk, održavao je prednst, te još jednom poveo u setovima.

Nije ovo slomilo Hurkača, koji je uspeo da odgovori u narednom setu i vrati stvari "na nulu".

Na kraju, Medvedev je imao više snage i strpljenja, uspeo je da ukroti servise "bombardera" iz Poljske i potpuno zasluženo se plasira među četiri najbolja tenisera prvog gren slema sezone.

AUSTRALIJAN OPEN

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji je u Melburnu ostao samo jedan predstavnik, a to je, očekivano, Novak Đoković.

Takmičenje je u osmini finala završio Miomir Kecmanović, u prvom kolu su eliminisani Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova niko više od srpskih tenisera ili teniserki nije ostao, pošto su eliminisani Nikola Ćaćić, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading