KIRJOS I NOVAK NAPRAVILI ŠOU! Nik INTERVJUISAO Đokovića! Srbin mu ODAO tajnu o drvetu!

Autor:

Sport

23.01.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser plasirao se u polufinale prvog Grend slema.

KIRJOS I NOVAK NAPRAVILI ŠOU! Nik INTERVJUISAO Đokovića! Srbin mu ODAO tajnu o drvetu!

Foto: Tanjug/AP

Uz malo muka Novak Đoković je uspeo da prebrodi još jednu prepreku na Australijan openu i nastavi put ka rekordnom 11. peharu u Melburnu.

Trijumfom u četiri seta protiv Amerikanca Tejlora Frica (7:6, 4:6, 6:2, 6:3) srpski as je izborio ulazak među četiri najbolja, gde će igrati protiv Italijana Janika Sinera ili Rusa Andreja Rubljova.

Nije krio oduševljenje Nole posle još jedne pobede na omiljenom turniru, a oduševljenje je izazvao Nik Kirjos koji je izašao da uzme izjavu od Đokovića:

Foto: Tanjug/AP

 

- Treba mi mikrofon, dobro je videti te. Nadam se da ćemo te uskoro videti sa reketom - našalio se Novak, pa nastavio:

- Mučio sam se prvih par setova, igrao je kvalitetno i sjajno servirao. Terao me je da budem nazad. Morao sam da se branim, teško je bilo pronaći tajming, i sunce je bilo jako. Izmoren i iscrpljen sam fizički. Aplauz za Frica. Ovo je bilo sjajno izdanje - rekao je Đoković.

Realizacija brejk prilika 0-15?

- Delovalo mi je kao da igram protiv tebe i tvog servisa. Znamo da ima jedan od najboljih servisa na svetu godinama unazad. Ekstremno dobro servira i to je uvek problem protiv njega. Realizacija brejk lopti je bila loša, ali uspeo sam da oduzmem servis kada je trebalo i da slavim. Podigao sam nivo igre sredinom trećeg seta, dobro sam i ja servirao, imao sam čak i više as servisa. To je iznenađenje i pomoglo je u ovom duelu.

Foto: Tanjug/AP

 

Tvoj sledeći meč, da li će gledati naredni duel Sinera i Rubljova:

- Drugačiji meč me čeka, ko god da mi bude rival. U sjajnoj su formi. Siner igra tenis života, fantastičan je bio na kraju prošle sezone. Imali smo sjajne okršaje. Očekujem od njega da uvek igra na visokom nivou. Ali, hajde da uživamo prvo u njegovom meču.

Upitao ga je na kraju o tajni vezanoj za drvo:

- Skineš patike, popneš se na drvo i tamo ostaneš tri minuta - nasmejao je Đoković celu dvoranu.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading