DESIĆE SE NEŠTO LOŠE KAD JE FEDERER OVAKO NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Švajcarac KONAČNO progovorio o GOAT trci

Autor:

Sport

20.09.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela priča je počela kada je Sampras oborio rekord Emersona od 12 titula, a Novak je podigao lestvicu na 24 grend slema, rekao je Rodžer.

DESIĆE SE NEŠTO LOŠE KAD JE FEDERER OVAKO NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Švajcarac KONAČNO progovorio o GOAT trci

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Novak Đoković je po mnogima najbolji teniser sveta sa osvojena 24 rekordna grend slema, sa više velikih titula u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala, te boljim međusobnim skorom. Međutim, za mnoge to nije dovoljno da se Nole i zvanično proglasi za GOAT (eng. najveći svih vremena). Za većinu je to Švajcarac, iako je završio karijeru sa "samo" 20 grend slemova, jer ima "najveći uticaj za dobrobit tenisa", a drugi smatraju da je Nadal kompletniji igrač od obojice.

Sada se u tu polemiku, konačno, upustio i sam Federer. On je pokušao da objasni zašto se toliko priča o GOAT trci, od kada su bitna dostignuća počela da se broje i šta to uopšte njima znači. Podsetimo, Nadal je poručio da se Novak previše uneo u sve to, a onda mu odao priznanje.

Foto: Tanjug/AP

 

- Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 grend slem trofeja - rekao je Federer i nedvosmisleno stavio do znanja da Novaka smatra najbolji ukoliko se gleda samo taj parametar.

Osvrnuo se rodžer i na odnos sa Novakom i Rafaelom, pogotovo kada su sa iste strane mreže. To je slučaj praktično samo na Lejver kup gde su igrali za Tim Evrope protiv Tima ostatka sveta, a baš Lejver kup će se igrati 22. do 24. septembra u Vankuveru. Nažalost, niko od njih trojice neće biti na terenu.

-  Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi Mari. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično, još je jači - prisetio se Švajcarac prošlogodišnjeg Lejver kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading