NOLE ODMARA, ALI MOŽE DA SE RADUJE! Đoković dobio FENOMENALNE vesti, prvo mesto na ATP listi je SVE BLIŽE!

Autor:

Sport

23.07.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka turneja doneće odgovore na mnoga pitanja.

NOLE ODMARA, ALI MOŽE DA SE RADUJE! Đoković dobio FENOMENALNE vesti, prvo mesto na ATP listi je SVE BLIŽE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sve što je lepo ima i kraj, pa je tako završena i nestvarna dominacija Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Nole tokom skoro čitave karijere dominira u Londonu, ali je ove godine morao da prepusti krunu mladom Špancu Karlosu Alkarazu od kog je izgubio finalni meč sa 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Đoković je na taj način ostao bez vimbldonske krune, Alkaraz se dodatno odmakao na vrhu ATP liste, ali razloga za brigu ipak nema! 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

I pored toga što se Nole nalazi na odmoru, te sa suprugom Jelenom i decom Tarom i Stefanom uživa na Jadranu, razlika u odnosu na mladog Španca uskoro bi mogla da se prepolovi. Alkaraz trenutno ima 9.675 dok je Đoković na 8.795 ali je prvi reket sveta odlučio da propusti naredna dva turnira u Hamburgu i Umagu, te da se na miru spremi za američku turneju.

To će Karlitosa koštati gubljenja ukupno 450 bodova, a pošto Novak ne brani ništa od prošle godine razlika će se smanjiti i Đoković će se približiti prvom mestu.

Rasplet na vrhu ATP liste očekuje se na američkoj turneji, a US Open, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra, biće glavni izazov kako Đokoviću, tako i Alkarazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading