PLANETA JE OVO ČEKALA! Konačno se oglasio Federer: Evo šta je Rodžer rekao o Novakovom rekordu!

Autor:

Sport

15.06.2023

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri dana trebalo je legendi da čestita boljem.

PLANETA JE OVO ČEKALA! Konačno se oglasio Federer: Evo šta je Rodžer rekao o Novakovom rekordu!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Nekadašnji Švajcarski teniser Rodžer Federer konačno je pohvalio Novaka Đokovića nakon osvajanja 23. gren slema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

- Ovo što je Đoković uradio je neverovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač. Sećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo „ovo će ostati zauvek.“ Zatim sam došao do 15, pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i deluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje - rekao je Rodžer Federer.

Podsetimo, srpski teniser Novak Đoković osvojio je pehar namenjen šampionu Rolan Garosa, pošto je u finalu na terenu „Filip Šatrije“ nadigrao Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 3:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:3, 7:5, a duel je trajao tri sata i 16 minuta.

Na taj način, Srbin se „osamio“ na vrhu večne liste po broju grend slem trofeja (23), pretekavši Španca Rafaela Nadala, koji je propustio Otvoreno prvenstvo Francuske zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Džonko

15.06.2023 21:25

Iznenadio bih se da sebe nisi spomenuo...!!! Ovako bio i ostao LJUGAVKO...!!! FUUUJ