DA LI ĆE ALKARAS SKINUTI NOVAKA SA TRONA? Masters u Madridu daje ODGOVOR na sve!

Autor:

Sport

01.05.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković preskočio je učešće na Mastersu u Madridu, zbog povrede lakta.

DA LI ĆE ALKARAS SKINUTI NOVAKA SA TRONA? Masters u Madridu daje ODGOVOR na sve!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Nole nije otputovao u prestonicu Španije, jer pokušava da sanira povredu lakta koja ga je mučila na Srpska openu, dok ga uskoro očekuje i učešće na Mastersu u Rimu, pa drugom grend slemu u sezoni - Rolan Garosu.

Đoković ne mora da brine, jer i kada se bude završio Masters u Madridu, Nole će započeti novu nedelju na vrhu ATP liste, sa ukupno 6.775 poena.

Jedina nedoumica je koliko će srpski as pobeći najbližem pratiocu Karlosu Alkarasu, jer od Španca to najviše zavisi. Karlitos brani pehar "kod kuće", koji je osvojio prošle godine pobedom nad Aleksanderom Zverevim, a zanimljivo da će se sa Nemcem sastati u narednom kolu, već u osmini finala.

Alkaras trenutno ima 5.860 bodova, dok najviše može da dobaci do 6.770 poena, pa bi pred start Mastersa u Rimu imao samo pet bodova manje od Novaka Đokovića.

Foto: Starsport

 

Ukoliko teniser iz Mursije ispadne pre nego što osvoji pehar, prednost Novaka bi porasla, a za koliko, sve bi zavisilo u kojoj rundi ispadne Karlos.

Zanimljiva je ATP lista i kada je reč o borbi za treće i četvrto mesto, pošto je Norvežanin Kasper Rud odavno ispao iz Madrida i zadržaće trenutnih 5.165 bodova.

Grk Stefanos Cicipas ima priliku da prestigne finalistu Rolan Garosa i US Opena, ali i da pokuša da se probije do treće pozicije, koju sada drži Rus Danil Medvedev.

Za sada, organizatore slema u Bulonjskoj šumi muči da li će tamo doći branilac trofeja Rafael Nadal, a i to što Novak Đoković ne igra u Madridu, nije ohrabrujuća vest.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Interesantan je podatak da se u prethodnom periodu retko dešavalo da Nadal, Nole i Karlitos budu na istom turniru van grend slema.

Ove godine nisu bili nijednom na istom turniru, a poslednji put su viđeni zajedno jesenas na Mastersu u Parizu.

Na poslednja dva grend slema bila su po dvojica, Novaka zbog zabrane nije igrao na US Openu, što mu preti i ove godine, dok je sa prvog u sezoni izostao Karlos Alkaras zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading