TEKTONSKE PROMENE U TENISU: Legenda se VRAĆA - šampion na terenu na US Openu?

Autor:

Sport

26.03.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od Novakovih najvećih rivala bi mogao da se vrati tenisu.

TEKTONSKE PROMENE U TENISU: Legenda se VRAĆA - šampion na terenu na US Openu?

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Huan Martin del Potro

Svi teniski ljubitelji su bili tužni kada je Huan Martin del Potro, čuveni argentinski teniser, morao da se povuče iz aktivnog bavljenja ovim sportom zbog učestalih problema sa povredama.

"Delpo" se povukao u februaru prošle godine, kada je u Buenos Airesu poražen od svog zemljaka Federika Delbonisa, i tada je delovalo da Argentinca više nećemo gledati na terenu. Ipak, situacija bi mogla da se promeni do kraja ove sezone.

Naime, tokom Mundijala u Kataru, jedan od navijača je uslovio Del Potra da mora da se vrati tenisu, ukoliko "gaučosi" podignu trofej. 

Nekadašnji treći teniser sveta je tada optimistično odgovorio. 

- Hajde, daću sve od sebe.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Huan Martin del Potro

Brojni fanovi "diva iz Tandila" su se obradovali nakon te izjave, a sam teniser je izjavio da bi voleo da se vrati tenisu, ali da je problem sa kolenom nešto sa čime se bori svaki dan.

- Tenis će uvek biti dobar. Nikada mi neće biti problem da uzmem reket i vidim kako se osećam. Međutim, fizički problem i moje koleno su nešto sa čime se borim svaki dan - ponovio je Delpo.

Dodao je i da postoji šansa da se vrati tenisu, i to na US Openu, čime je obradovao svoje navijače.

- Ostaviću taj prozor otvorenim, bar do US Opena kao što sam rekao. To je najvažniji turnir za mene. Još imam vremena, krenuću da treniram, videću kako će mi noga reagovati, pa ću znati da li to mogu da uradim ili ne.

Legendarni Argentinac, veliki rival, ali i prijatelj Novaka Đokovića, osvojio je u karijeri 22 titule, od čega najvažniju 2009. godine, kada je u finalu US Opena savladao Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading