PREŽIVELI SMO PAKAO DO TITULE: Đoković nikad emotivniji posle istorijskog pehara u Australiji!

Autor:

Sport

29.01.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Totalno se slomio i održao nikad viđen govor.

PREŽIVELI SMO PAKAO DO TITULE: Đoković nikad emotivniji posle istorijskog pehara u Australiji!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković osvojio je deseti trofej na Australijan openu.

Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa i to u tri seta (6:3, 7:6, 7:6), te je uspeo da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula (obojica imaju po 22) i da se vrati na čelo ATP liste.

Nole je odigrao maestralan meč, bio je dominantan u trenucima odluke, a posle meča nije mogao da sakrije emocije te je briznuo u plač kao nikada do sada.

Emotivan je bio i u izjavi po završetku susreta.

- Dirnut sam rečima Cicipasa, hvala ti na poštovanju i velikim rečima. Na terenu smo neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i priznajemo trud svakog protivnika. Nisi imao sreće večeras, ovo nije tvoje poslednje grend slem finale, imaš mnogo više vremena od mene. Želim da čestitam tvom timu i porodici znam koliko se ulaže u tvoj napredak - počeo je Đoković, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Grčka i Srbija su dve relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju. Mislim da poruka za bilo kog mladog tenisera ili teniserku koji sanja da bude ovde gde smo Stefanos i ja - sanjajte veliko! Ne dozvolite da vam oduzmu snove, što ste u većem minusu postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga. Nemojte niko da vam oduzme san. Zalivajte ga i sanjajte veliko jer možete da uspete!

Zatim je nastavio emotivno i otkrio je da je njegov tim prošao kroz pakao te im se zahvalio:

- Kakvo putovanje je ovo bilo za mene, moj tim i porodicu. Ništa ne shvatam zdravo za gotovo, vi tolerišete i najgore strane mog karaktera i cenim ljubav i podršku koju dobijam od vas u mom timu. Ne znam da li ćete mi ikada oprostiti šta sam vam sve radio ove godine, ali ovaj trofej je vaš koliko i moj. Hvala vam iz dubine duše i srca.

Republika

Foto: Profimedija

Novak Đoković

 

Dodao je Novak Đoković potom i sledeće:

- Moram da kažem da je ovo bio najizazovniji turnir koji sam ikada igrao u životu. Nisam ga igrao prošle godine, sada sam se vratio i želim da se zahvalim svim ljudima koji su učinili da se osetim dobrodošlim - rekao je pa se zahvalio Rodu Lejveru, a zatim i organizatorima:

- Ovo je dugo putovanje, samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli i rekao bih da je ovo najveća pobeda u mom životu s obzirom na okolnosti. Voleo bih da se zahvalim organizatorima, volonterima, svi su bili od velike pomoći meni i mom timu tokom godina. Bilo je rekordnog broja publike ove godine i hvala vam što ste učinili ovaj turnir jednim od najboljih na svetu i nadam se da se vidimo i ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Anja

29.01.2023 14:05

Izuzrtan čovek i teniser. Jednostavan a NAJVEćI. Čestitam Novaku i njegovom timu.