NOLETA ČUVA SRPSKA GARDA - Oni prate Đokovića po svetu od 2008.

Autor:

Sport

18.01.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar i ekipa od 2008. uz Đokovića u Australiji. Prošle godine protestovali ispred imigracionog hotela i osetili policijsku brutalnost, a tu su i ove sezone.

NOLETA ČUVA SRPSKA GARDA - Oni prate Đokovića po svetu od 2008.

Foto: Instagram printscreen

Novak Đoković ima veliku podršku u Melburnu! Australijska i svetska metropola dom je brojnih srpskih iseljenika, čiji su preci na peti kontinent otišli trbuhom za hlebom, a kojima temperament i uzavrela srpska krv i dalje struji venama iako su hiljadama kilometara udaljeni od matice.

Foto: Instagram printscreen

 

Kao i svakom Srbinu, Nole je za naše sunarodnike u dalekoj Australiji, razume se, oličenje dobrote, sportskih podviga i predstavlja simbol otadžbine. Stoga Aleksandar, Darko, Slobodan, Dušan i ostala ekipa ne biraju način, mesto ni vreme da pruže podršku teniskom kralju u pohodima na titule u njihovom susedstvu. Prošle godine bili su prvim borbenim redovima kada je branio dostojanstvo u imigracionom hotelu, a na svojoj koži osetili su i brutalnost tamošnje policije, koja je suzavcem rasterivala okupljene srpske navijače.


- Ništa strašno, opet bismo to isto uradili - kaže za Republiku Aleksandar.
I ove godine Srbi iz Melburna su na Australijan openu. Mnogima od njih to je 15. turnir u rodnom gradu na kojem s tribina bodre Noleta.

Foto: Instagram printscreen

IZ MELBURNA MOJI... Australijski Srbi sa zastavama

- Prvi put sam bio 2008. Ne planiram da stanem - dodaje Aca, koji ponosno tvrdi da je iz okoline Kragujevca.


Ove godine, za razliku od prethodne, Đokoviću na Ozi openu krenulo je od ruke. U prvom kolu rutinski je savladao Španca Buenu (3:0) i trijumfalno krenuo u napad na deseti trofej uvodnog grend slema u sezoni.

- Došli smo da ga podržimo i na jednom od treninga. Ljubazan je bio kao uvek. To je naš brat Srbin. Iskoristili smo priliku da se slikamo s njim i poželimo mu sreću. Ako osvoji jubilarnu desetu titulu, goreće Melburn od našeg slavlja - zaključio je naš sagovornik.

Foto: Instagram printscreen

RANE JUNAČKE - Aca lani nakon bačenog suzavca

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading