SVE JE PROLAZNO, SAMO SE U TENISU NIŠTA NE MENJA: Evo kakve informacije su stigle do Novaka na početku nove nedelje!

Autor:

Sport

22.08.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodskim rečnikom izrečeno, ista meta, isto ostojanje...

SVE JE PROLAZNO, SAMO SE U TENISU NIŠTA NE MENJA: Evo kakve informacije su stigle do Novaka na početku nove nedelje!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Masters turnir u Sinsinatiju je okončan, a ostvareni rezultati nisu uticali na listu najboljih tenisera planete.

Ono što srpsku javnost svakako najviše interesuje, jeste podatak kako se ovog ponedeljka kotira naša sportska ikona Novak Đoković.

Đoković je po ko zna koji put u aktulenoj teniskoj sezoni van terena, ali nakon pada sa liderske poziciji, one barem za sada svoje mesto drži u TOP 10 igrača sveta. Trenutno sa 4.770 poena, 95 manje od Kaspera Ruda i 120 poena više od Stefanosa Cicipasa, drži šestu poziciju na ATP listi.

U samom vrhu, među pet najboljih igrača sveta, jedinu promenu načinio je već pominjani Kasper Rud. Norvežanin je sa sedme, skočio na petu poziciju.

Danil Medvedev je započeo novu nedelju na poziciji "broj jedan". Slede ga Aleksandar Zverev, kao i španski dvojac Rafaek Nadal i Karlos Alkaraz, ali treba napomenuti da je bodovna razlika u samom vrhu sve manja i za očekivati je promene u narednom periodu, posebno nakon predstojećeg US opena.

Foto: atptour.com/printscreen

Najnovija ATP lista

 

Kada je reč o srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je sišao jednu stepenicu niže u odnosu na prethodnu nedelju i sada je 36. igrač planete. Filip Krajinović je sa deset osvojenih bodova napredovao za jedno mesto (pozicija 46.), dok se u TOP 100 tenisera sveta još nalaze Laslo Đere i Dušan Lajović (pozicije 86. i 87.). Treba napomenuti da je Dušan Lajović u odnosu na prethodnu nedelju pao za 19 pozicija.

Čeka se US open nakon kojeg će zasigurno promene biti izraženije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading