ZBOG NOŠENJA PATIKA OŠTRO KAŽNJENA! BIZARNA situacija na SVETSKOM prvenstvu!

Autor:

Sport

03.01.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista nesvakidašnja situacija.

ZBOG NOŠENJA PATIKA OŠTRO KAŽNJENA! BIZARNA situacija na SVETSKOM prvenstvu!

Foto: printskrin/vikipedia

Ana Marija Kazarijan

Holandska šahistkinja Ana Marija Kazarijan kažnjena je sa 100 evra na Svetskom prvenstvu u brzom šahu jer je nosila patike marke "Barberi".

U Uzbekistanu održano je Svetsko prvenstvo u brzom šahu, u blic i rapid kategoriji, gde je Magnus Karlsen trijumfovao u obe konkurenciji u otvorenoj sekciji, dok su kod dama trijumfovale Anastasija Bodnaruk i Valentina Gunjina. 


Što se tiče Ane Marija Kazarijan, ona je bila žrtva nejasnog FIDE sistema. 


Šahisti ne smeju da nose patike, kratke pantalone, papuče, dame ne smeju da nose kratke suknje, a preferira se da muškarci budu u odelima. 

Ana Marija je bila na udaru FIDE i sačekala je kazna od 100 evra jer je nosila "Barberi" patike. 

 

- Jedan od sudija me je zaustavio i pitao da li mogu da promenim obuću, jer su mu bile „čudne patike” i nije ih smatrao prikladnim. Zaista me boli da hodam u štiklama i apsolutno ne želim da ih nosim, rekla je Kazarijan. 

Potpuno nejasna situacija i nerezonska odluka čelnika da kazne dvadesettrogodišnju šahistkinju.

Podsetimo, okončano je i prvenstvo sveta u blic šahu, a epilog je isti kao i dva dana ranije u rapid konkurenciji - Magnus Karlsen je uspeo da osvoji titulu i da stigne do svoje 17. titule svetskog prvaka. Uz pet osvojenih titula u "normalnom" šahu, Magnus je svojim vitrinama pridružio i peti pehar u rapidu, odnosno sedmi u blic šahu, s obzirom da je u Samarkandu, gradu u Uzbekistanu gde se održavalo prvenstvo u ove dve kategorije, uspeo da osvoji "duplu krunu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading