REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG FINALA LIGE ŠAMPIONA: Zvezda u Budimpešti!

Autor:

Sport

15.12.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Beograd i Crvena zvezda su konačno saznali imena rivala...

REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG FINALA LIGE ŠAMPIONA: Zvezda u Budimpešti!

Foto: Starsport

Ovog petka u Barseloni održano je izvlačenje timova za drugu fazu takmičenja u vaterpolo Ligi šampiona i Kupu Evrope, gde je kao jedini srpski predstavnik u najkvalitetnijem takmičenju ostao Novi Beograd, dok će Crvena zvezda nastaviti sezonu u Kupu evrope pošto je bila trećeplasirana u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog vaterpolo takmičenja.

A grupu prvog evropskog takmičenja čine: Novi Beograd, Pro Reko, Jadran iz Splita i Marsej, dok su u B grupi: Barseloneta, Ferencvaroš, Breša i Olimpijakos.

Finalisti prethodna dva izdanja Lige šampiona, Pro Reko i Novi Beograd, suočiće se početkom ove godine, pošto su izabrani da nastave svoju borbu u istoj grupi druge faze ovog takmičenja.

 

 

Grupna faza će se održati između osmog marta i petog maja. Dve najbolje ekipe će se kvalifikovati za fajnal-for koji će se održati od 6. – 8. juna. Pobednik grupe A igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi B. Drugo polufinale biće prvoplasirani iz grupe B i drugoplasirani iz grupe A.

Pobednici grupa prve faze (Novi Beograd, Reko, Barseloneta i Ferencvaroš) bili su u prvom potu žreba, drugoplasirani u drugoj liniji današnjeg žreba. Novi Beograd se može smatrati „pobednikom žreba“. Šampioni Srbije igraće protiv aktuelnog šampiona, koji je, uz njih, možda i najveći favorit za titulu. Međutim, to znači da Novi Beograd i Reko ne mogu da se sastanu u polufinalu, a moguća je repriza finala 2022. i 2023. godine.

Osmina finala LEN Kupa evrope odigraće se od 8. - 23. marta. Crvena zvezda će na megdan mađarskom BVSC-u. Derbi osmine finala Kupa Evrope je, nesumnjivo, okršaj dva bivša šampiona. Osvajač prošlosezonskog takmičenja Vašaš igraće protiv Juga iz Dubrovnika, tima koji je u proteklih devet godina bio redovan učesnik Lige šampiona F6/F8, ali ove sezone nije uspeo da se plasira u Top 8 najboljih takmičenja za klubova, završivši na trećem mestu u grupi iza Pro Reka i Olimpijakosa.

 

 

Zanimljivo će biti i preostalih sedam susreta. Vuljagmeni, polufinalista Lige šampiona 2023. godine, igraće protiv Barselone, koja je dominantno osvojila prvo mesto u Grupi A LEN Kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading